Skip to content Skip to footer

Spøgelseshistorier

Forfatter:Charles Dickens

16 nøje kuraterede spøgelseshistorier skrevet af Charles Dickens, som vi ellers normalt forbinder med klassikerne Oliver Twist, David Copperfield og Et juleeventyr.

Yderligere information

Sidetal

374

Udgivelsesdato

19.11.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er næsten umuligt at danne sig et overblik over Dickens samlede værkproduktion. Blandt andet fordi mange af historierne findes i utallige, reviderede genoptryk, men her foreligger et udvalg af de bedste og mest repræsentative noveller fra Dickens’ forfatterskab.

Charles Dickens’ episke romanværker er for længst kanoniserede. Bøger som ‘David Copperfield’, ‘To byer’ og ‘Store forventninger’ har vundet udbredelse verden over.

Forlaget Klim har desuden udgivet danske udgaver af ‘Et juleeventyr’ og ‘Oliver Twist’ og ‘Historier og stemmer’ – ligeledes oversat af Hans-Jørgen Birkmose.

“… kurateret og oversat til fortræffelighed af den danske godfather inden for victoriansk litteratur, Hans-Jørgen Birkmose. Det bliver ikke ringere af, at Birkmoses ekspertstemme introducerer hver eneste fortælling, så man indimellem de gruopvækkende sug i maven får følelsen af at blive taget i hånden af en voksen, der venligst minder om, at det her bare er en historie.”
⭐⭐⭐⭐⭐
Kathrine Diez, Berlingske

 

"Oversætteren Hans-Jørgen Birkmose har udstyret hver af de 16 fortællinger – der i øvrigt bringes i kronologisk rækkefølge – med en indledning, som kort fortæller om tekstens oprindelse og baggrund. Disse indledninger er alle substantielt informative, og efter endt læsning sidder man med fornemmelsen af ikke kun at have boltret sig i Dickens' universer, men også at være blevet klogere på manden Charles Dickens og hele hans litterære produktivitet."
Anne-Marie Vedsø Olsen, Politiken

 

"En spændende og uhyggelig samling af en håndfuld af Charles Dickens' noveller, som de fleste nok ikke er stødt på før. Novellerne er velskrevne og veloversatte, holdt i et moderne sprog, hvor man stadig tydeligt kan mærke den Dickenske ånd. Læseren skal ikke forvente bloddryppende eller overnaturlige gys, men nærmere fortællinger, der leger kispus med sindets krinkelkroge. Oversætterens indledning til hver fortælling giver læseren indsigt i forfatterskabet. Forsiden er flot og signalerer uhygge."
Merete Trap, Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788772045467
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe

Du kunne også være interesseret i...