Skip to content Skip to footer

Sort boks

Forfatter:Jennifer Egan

En spionthriller i kort format af den Pulitzerprisvindende forfatter Jennifer Egan.

Yderligere information

Sidetal

112

Udgivelsesdato

15.11.2013

Køb bogen

title Beskrivelse

Hun er en ung amerikansk spion på mission et sted ved Middelhavet. Skønhed er hendes camouflage. Hun blander sig med de andre skønheder, som magtens mænd omgiver sig med. Gennem underkastelse opnår hun kontrol. Hun skal være både uimodståelig og usynlig for sin Tildelte Partner – manden som hun skal aflytte og uskadeliggøre.

’Sort boks’ så først dagens lys som en række tweets fra magasinet The New Yorker og er siden udkommet i bogform i en lang række lande. ‘Sort boks’ er kvindens missionslog – en spionthriller i twitterformat fra bestseller-forfatteren Jennifer Egan.

"Denne thriller, som er drønspændende og hurtigt læst (faktisk bør man unde sig selv at læse den to gange, det er stadigvæk en brøkdel af de fleste andre bøgers læsetid) handler om en 33-årig kvinde, som er hyret af en amerikansk efterretningstjeneste til at agere 'Skønhed' for en 'Tildelt partner'. ... Jeg vælger at læse den som bog, og som sådan er den særdeles vellykket. Bevidstheden om, at teksterne oprindeligt var twitter-beskeder, som publikum læste løbende på deres telefoner, forsvinder ikke for boglæseren, men det gør ikke noget. Som bog fungerer Egans 'Sort boks'. En grumme funky bog."
⭐⭐⭐⭐⭐
Peter Adolphsen, Jyllands-Posten

 

"Den første twitterroman er i al omfangsmæssig beskedenhed en begavet litterær leg med form og genre og overraskende spændende, de minimale virkemidler taget i betragtning. En filosofisk neglebider ikke meget større end en 3-i-1' er."
Kim Skotte, Politiken

 

"Egan legede elegant med romangenren i gennembrudsbogen 'Tæskeholdet banker på', og ' Sort boks' blev først offentliggjort som en række tweets af tidsskriftet The New Yorker. Den er dog heldigvis andet og mere end et vellykket formeksperiment, den er også en elementært spændende spionhistorie, der udspiller sig engang i en ikke så fjern fremtid."
Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

 

"Egan er dygtig til at skabe levende karakterer af sine genreafprøvninger, som i andres hænder kunne blive fortænkte, og i 'Sort boks' genanvender hun du-fortælleren fra 'Tæskeholdet banker på'... til at fortælle historien om en kvindelig agent på hemmelig mission i en fremtid, som angiveligt er sat til 2030."
Kristoffer Zøllner, Berlingske

 

”Sort boks er et æggende prosadigt: kadencen er lige så inciterende som indholdet. Det er den slags ting, der skriger på – og fortjener – at blive udgivet i trykt form af høj kvalitet.”
The Independent

 

”Det lyder som en gimmick, men Jennifer Egans lille roman, der består af en række tweets er en stor bedrift – underholdende og moralsk udfordrende.”
The Sunday Times

  • Originaltitel: Black box
  • ISBN: 9788771292435
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Christian Hvid

Du kunne også være interesseret i...