Skip to content Skip to footer

Manhattan Beach

Forfatter:Jennifer Egan

Fortællingen om den unge Anna Kerrigan og hendes forsvundne far. En New York Times-bestseller.

Yderligere information

Sidetal

392

Udgivelsesdato

23.11.2017

Køb bogen

title Beskrivelse

Anna Kerrigan på knap tolv får lov til at tage med sin far på besøg hos Dexter Styles, en mand som hun fornemmer er afgørende for hendes fars og hele familiens overlevelse. Hun tryllebindes af havet nedenfor Styles’ mægtige hus og en mystisk spænding, som hun registrerer mellem de to mænd.

Nogle år senere er Annas far forsvundet, og USA og resten af verden er i krig. Anna arbejder på Brooklyn orlogsværft, hvor kvinder udfører arbejde, som tidligere hørte under mændene, der nu er i hæren. Hun bliver den første kvindelige dykker, den farligste og mest krævende beskæftigelse, med undersøiske reparationer af de gigantiske krigsskibe. En aften møder Anna igen Dexter Styles, og hun begynder at forstå de dybe hemmeligheder, hendes fars liv rummede, og baggrunden for hans forsvinden.

Manhattan Beach er en betagende udforskning af en afgørende periode i USA’s og verdens historie, med en thrillers sugende og sortstemte spænding. Bogen er Egans første historiske roman og hendes første udgivelse, siden hun tog den læsende verden med storm med den prisvindende ‘Tæskeholdet banker på’.

"Prægtig. Usædvanlig smukt skrivearbejde ... En feministisk revision af historien."
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Kim Skotte, Politiken

 

“Kan der komme en god roman ud af det? Åh jo, i hvert fald når forfatteren er Jennifer Egan – hende med ' Tæskeholdet banker på', der indbragte hende Pulizerprisen i 2011 og international anerkendelse … Det hele rammes ind af Jennifer Egans raffinerede evne til at levere den forklarende eller forløsende detalje samt hendes gennemresearchede indsigt i datidens firkantede verdensbillede og iltfortærende bonerthed.”
⭐⭐⭐⭐⭐
George Hilton, Ekstra Bladet

 

"... elementært spændende, halvt thriller, halvt historisk drama, og de sidste 100 sider sidder man hjertet oppe i halsen."
⭐⭐⭐⭐⭐
Thorkil Jacobsen, Berlingske

 

"Det er en stor fornøjelse at følge Egans vej mod sandheden under overfladen. 'Manhattan Beach' vækker 1940'ernes New York smukt til live, men den er først sidst en skæbneberetning om en almindelig far og datter, der kommer ud for ualmindelige hændelser, men hvis liv er nemme at spejle sig i."
⭐⭐⭐⭐⭐
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

 

"En anden af forfatterens fortjenester er, at hun gennem en formidabel research har skaffet sig en bemærkelsesværdig indsigt … og at hun formår at bruge denne indsigt helt naturligt til at bringe historien fremad og levendegøre perioden. Det sker gennem et utrolig præcist og elegant sprog med masser af sansende, nænsomme og overraskende metaforer, der trods deres mængde ikke forstyrrer fortællingen, men tværtimod formidler den på allerbedste vis, samtidig med, at der står en masse mellem linjerne. Det kan ikke undre, at Jennifer Egan i 2011 fik Pulitzerprisen for sin forrige roman, ‘Tæskeholdet banker på’ og at denne nye er nomineret til National Book Award."
⭐⭐⭐⭐⭐
Flemming Junker, Nordjyske Stiftstidende

 

"'Manhattan Beach' er en gave af en bog: spændende, medrivende og psykologisk kompleks. Og så er dens særlige vinkel på New York lidt af en genistreg."
⭐⭐⭐⭐⭐
Thomas Ærvold Bjerre, Fyens.dk

 

"Jennifer Egan skriver smøragtig, smeltende smukt, for jeg oplever, at skriften går i forbindelse med min bevidsthed i en svimlende osmose. Sætningerne er flydende, dialogerne troværdige og meget menneskelige. Jeg glider langsomt ind i fortællingen, og jeg har ikke just lyst til at trække mig tilbage fra siderne. Det kalder på en genlæsning."
⭐⭐⭐⭐⭐
Martin Handberg, Litteraturlinjer

 

"I det hele taget er der et godt og ambitiøst schwung over 'Manhattan Beach'. De enkelte skæbner indføjes historiens bølgedrag, og alle bogens skikkelser er tydeligt og klart optegnede ..."
Tue Andersen Nexø, Information

 

"Det er en utrolig velskrevet og smuk roman om ensomhed og om at lade livet passere uden at gribe det. Og om en livsgnist, der tændes i en sen alder. Det er en lille bog, men den sætter et stort aftryk i sin læser og er ikke let at slippe efter endt læsning."
Roskilde Avis, Anette Øster

 

"[I] Jennifer Egans nye roman er handlingen en funktion af de mennesker, hvis veje krydses af en række tilfældigheder, der ikke virker forfatterstyrede, men naturligvis i sidste ende er det."
Lars-Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

 

"Virkelig spændende og velskrevet roman, som er svær at lægge fra sig. Romanen har thrilleregenskaber, og underholdningen er i top, når man sidder yderst på stolekanten og læser om en meget spændende periode i USA's historie."
Sanne Mendel, Lektørudtalelse

 

“Utroligt tilfredsstillende … en old-fashioned pageturner, vredet af denne intelligente, humoristiske og sofistikerede forfatter … Egan er en mester til det mesterlige og udøver en formidabel form for magi … Det her er en stor roman, som bevæger sig med lethed.”
The New York Times

 

“Denne roman vil trække dig med ind og bevæge dig af sted på sine krappe bølger … Romanens eftervirkning vil blive ved med at skylle ind over læseren, længe efter at den slutter.”
The Guardian

 

“Det er forholdet mellem far og datter, der løfter romanen over Egans tidligere bøger … Den påvirker én dybt og er skærende smukt skrevet.”
The Independent

 

“Egan fortsætter rækken af utroligt forskellige og idérige romaner med Manhattan Beach. Tilfredsstillelsen ved hendes romaner er rejsen ned i dybet til ukendte steder.“
The Wall Street Journal

 

“En gribende version af den store 1800-tals roman.”
Evening Standard

 

“Egans beskrivende evner er uovertrufne … Hendes personer er aldrig skurke eller engle, men sammensatte og menneskelige. En roman, der vil blive fejret.”
Sunday Times

 

“Fremragende … fantastisk overbevisende og righoldig, udspændt fra beskrivelser af vold og kriminalitet til dyb ømhed. Romanens følelsesmæssige kraft demonstrerer endnu en gang Egans enestående evner.”
Publishers Weekly

 

“Realistisk detaljeret, fyldt med poetisk kraft og umådelig tilfredsstillende: tilsyneladende er der intet, Egan ikke kan.”
Kirkus Review

  • Originaltitel: Manhattan Beach
  • ISBN: 9788772040165
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Christian Hvid

Du kunne også være interesseret i...