Jennifer Egan

Jennifer Egan

Den legesyge forfatter Jennifer Egan (f. 1962) har skrevet både romaner og noveller og er især kendt for sin eksperimenterende tilgang til både form og sprog.

TÆSKEHOLDET BANKER PÅ fra 2010 (på dansk 2012) blev hendes internationale gennembrud, og Egan har modtaget flere opsigtsvækkende priser for romanen – bl.a. Pulitzerprisen og National Book Critics Circle Award.

TÆSKEHOLDET BANKER PÅ er blevet en bestseller i både USA og England, romanen er solgt til 30 lande, og streamingtjenesten HBO har sikret sig tv-serierettighederne. 

En stor del af forfatterskabet er oversat til dansk, og såvel de enkelte værker som Egans skrivestil er internationalt anmelderrost. I The New York Times er Egan blandt andet blevet fremhævet som en intelligent, humoristisk og sofistikeret forfatter, som er “[…] en mester til det mesterlige og udøver en formidabel form for magi.”  

Egan henter inspiration fra blandt andre den verdenskendte, franske forfatter Marcel Proust og er flere gange blevet sammenlignet med velrenommerede forfattere som Bret Easton Ellis (Berlingske), Paul Auster og Don DeLillo (Bogmagasinet).  

Foruden skønlitteratur arbejder Egan også med journalistik og skriver artikler for flere fremtrædende medier – bl.a. The New York Times Magazine. 

Jennifer Egan er født i Chicago, USA. Hun har en MA i engelsk litteratur fra University of Pennsylvania og St. John’s College, Cambridge.