Skip to content Skip to footer

Hør vinden synge & Flipperspil 1973

Forfatter:Haruki Murakami

Disse to tidlige romaner følger en apatisk ung hovedkarakter, der gebærder sig i en hverdag, som er fyldt med jazz, øl og mystiske kvinder.

Yderligere information

Sidetal

336

Udgivelsesdato

14.10.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Selvom Haruki Murakamis to tidlige romaner ikke kan kaldes perfekte i klassisk forstand, rummer de allerede den inderste kerne i hans univers: biblioteker, bøger og brønde, musik, melankoli og mørke i uendelige nuancer – og kvinder, som ikke er helt almindelige.

På Jays bar sidder den unavngivne fortæller med sin ven, Rotten. Mens den ene øl tager den anden, taler de om livets meningsløshed, om litteratur – og om at høre vinden synge. Tre år efter er fortælleren flyttet til Tokyo og arbejder som oversætter.

Han bor sammen med to mystiske tvillinger, men hjemsøges af erindringen om en særlig flippermaskine, som han spillede på i mange ensomme timer, lige da han var flyttet til Tokyo. Nu må han finde den igen, denne vidunderlige flippermaskine.

"Når man én gang har solgt sin sjæl til Murakami, kan man bare ikke få nok"
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

 

"Det er to romaner, som handler om forfatterdrømme, om at holde fortvivlelsen stangen med populærkultur og få en seriøs flirt kørende med både livet, litteraturen og kvinden. Den meget ungdommelige roman om den fodslæbende forfatter og navnløse fortæller og hans øldrikkende og arrige ven, Rotten, har som oplagte Murakami-kvaliteter et naturligt flow, veloplagt glidende dialog og et fantasifuldt billedsprog inspireret af Raymond Chandlers hårdkogte."
Kim Skotte, Politiken

 

"'Hør vinden synge og Flipperspil 1973' er ikke blot læsværdige i sig selv, de støber samtidig det tematiske og sproglige fundament, der bærer hans senere store romaner. Så naturligvis skal vi have dem også på dansk, tak."
Tonny Vorm, Information

 

"Den kommer i en nydelig, sort æske. Med dirrende hænder lirker man indholdet ud og føler på en måde, at julegaverne er faldet tidligt i år. En ny Murakami."
⭐⭐⭐⭐ Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten

 

"Haruki Murakami kommer på et sjældent besøg, når han om fjorten dage besøger Danmark for at modtage Hans Christian Andersen Literature Award. [...] vi læsere [får] en gave i form af Murakamis første to kortromaner fra 1979 og 1980. Oven i købet indbundet og pakket ind i sort, bibliofil kassette. Sådan skal en 'rigtig' bog se ud. Romanerne bærer umiskendeligt Murakamis signatur. De to korte romaner er ikke fuldendte, men absolut værd at gå på opdagelse i."
⭐⭐⭐⭐ Mogens Rude, Jydske Vestkysten

 

"... to meget læseværdige tidlige Murakamiværker, hvor formen allerede er imponerende fuldendt."
Christine Fur Fischer, Villabyerne

 

"Dette er muligvis den ultimative Murakami-eliksir, som både løfter hans øvrige bøger og ved egen kraft fungerer som to fortræffelige, omend skøre værker."
Publishers Weekly

  • Originaltitel: Kaze no uta wo kike / 1973 - nen no pinboru
  • ISBN: 9788771298406
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Christian Hvid