Skip to content Skip to footer

Sønden for grænsen og vesten for solen (HB)

Forfatter:Haruki Murakami

En psykologisk skildring af menneskets mørke sider. Længsel, savn og musik fylder atmosfæren i denne bog, der følger Hajime og den mystiske kvinde Shimamoto.

Yderligere information

Sidetal

203

Udgivelsesdato

28.02.2003

Køb bogen

title Beskrivelse

Hajime møder sin eneste ene, pigen Shimamoto, da de begge er tolv år, men han mister hende igen. Han begår den fatale fejl at give slip på hende i teenagealderen for først at møde hende mange år senere, da de begge er kommet op i trediverne.

En dag sidder hun pludselig i hans jazzbar, fuld af mystik og hemmeligheder og med dybe sår i sjælen.

Da Shimamoto sidder i det dæmpede lys og lytter til den rolige jazz, går det op for Hajime, at han stadig er fuldkommen besat af hende. Hun er alt det, han ikke har kunnet finde i nogen anden kvinde.

Sønden for grænsen og vesten for solen er Haruki Murakamis fjerde roman på dansk.

"Sønden for grænsen og vesten for solen er på en gang en smuk og sensuel kærlighedsroman, en tænksom og poetisk overvejelse over midtvejskriser og en lidenskabelig fortælling om uimodståelig tiltrækning, der både kan gøre mennesker hele og knække dem for livstid."
Julie M. Callesen, KultuNaut

"Det er en bevægende, klog, smuk, grum og uudgrundelig roman, Murakami har skrevet. Ligesom hans forrygende mursten TRÆKOPFUGLENS KRØNIKE er der en anden verden bag den velkendte, men hvor hovedpersonen der i et langt dramatisk forløb gennemlever den anden verden, handler SØNDEN FOR GRÆNSEN OG VESTEN FOR SOLEN mere stilfærdigt om at blive i denne. Det er for så vidt en eksistentielt anlagt roman om midtvejskrise og vigtige valg, indholdsmæssigt lidt hen ad danske film som "Okay" eller "Den eneste ene". Og så er den dog så langt mere poetisk og tænksom, så eksotisk japansk: hård, skrøbelig, yndefuld."
Jon Helt Haarder, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Kokkyõ nominami, taiyõ no nishi
  • ISBN: 9788779550773
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler