Skip to content Skip to footer

Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe (PB)

Forfatter:Haruki Murakami

Med lige dele kærlighed for løb og skriveri, drømmer den japanske stjerneforfatter om en gravsten med følgende ord:

HARUKI MURAKAMI
FORFATTER (OG LØBER)
1949-20**
I DET MINDSTE GIK HAN ALDRIG

Yderligere information

Sidetal

168

Udgivelsesdato

01.05.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

To store lidenskaber dominerer Haruki Murakamis liv: at skrive og at løbe, og for ham kan det ene ikke tænkes uden det andet. Når han løber, henter han det overskud, den inspiration og frem for alt den vedholdenhed, der skal til for at kunne skrive.

Erindringen om arbejdet med de romaner, han har skrevet gennem årene, fletter sig sammen med historierne om hans mange store løbeoplevelser i et både filosofisk og humoristisk erindringsforløb, der ubesværet bevæger sig fra det underholdende fortællende til det filosofisk reflekterede.

"Tankerne om langdistanceløb og tankerne om romanskrivning, personlige mål og udholdenhed væver sig vellykket sammen for Murakami. Resultatet er en blanding af poetik og memoirer ... Oprigtigt overrasket kan jeg kun anbefale Dem at læse med."
Leonora Christina Skov, Weekendavisen

"Bogen har både noget uprætentiøst og noget nørdet over sig, og det er et godt greb at fortælle erindringer gennem en så original optik som forfatterens besættelse af det at løbe; med løb som afsæt kommer vi med Murakami til Hawaii, Japan, New York og Boston. Det er helt sikkert en fordel, hvis man som læser selv har gjort sig visse erfaringer med at løbe – eller i det mindste har prøvet at få pulsen op ved hjælp af en eller anden form for sport. Men man får faktisk ikke så få sandheder at vide om både mennesket – der hverken er særlig festligt eller socialt anlagt – og forfatteren ved at læse om løberen Murakami."
Peter Christensen, Politiken

"... en meget læseværdig poetik og løbemanual skjult som en slags erindringer ... en glimrende indgang til Murakamis øvrige skønlitterære forfatterskab."
Litteratursiden.dk

  • Originaltitel: Hashiru koto ni tsiute kataru toki ni boku no kataru koto
  • ISBN: 9788771296600
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Christian Hvid