Skip to content Skip to footer

En vild fårejagt (HB)

Forfatter:Haruki Murakami

En fortælling om at dyrke ensomheden og kedsomheden. Bogen svømmer i en tåge af mystik og noir detektiv-stemning.

Yderligere information

Sidetal

315

Udgivelsesdato

01.11.2004

Køb bogen

title Beskrivelse

Romanens navnløse fortæller bor i en næsten tom lejlighed i Tokyo med minimal kontakt til andre menneskelige væsener – han har lært sig at dyrke kedsomheden som en kunstart. Men kedsomhedens modsætning – eventyret – sniger sig ind på vores fortæller.

Først møder han en ung kvinde med de smukkeste ører, han nogensinde har set, så falder han over et billede af et får med en stjerneformet plet på ryggen, og endelig opsøges han af en ultrahøjreorienteret mand, der kalder sig ‘Bossen’. Bossen er døende, men han har en opgave, der skal løses. Vores fortæller må påtage sig hvervet, hvis han vil overleve. Den vilde fårejagt er i gang.

Murakami leger med kriminalfortællingen, thrilleren og den allegoriske roman. I et usædvanligt klart og stilrent sprog fortæller han en vidunderlig historie fra Japan.

‘En vild fårejagt’ er en uafhængig efterfølger til Haruki Murakamis sammenhængende debutromaner ‘Hør vinden synge & Flipperspil 1973‘. Den er tredje bog i den såkaldte Rottetrilogi og efterfølges af den noget mere lyse ‘Dans, dans, dans

  • Originaltitel: Hitsujo o meguru bôken
  • ISBN: 9788779553026
  • Oversætter: Ib Høy Hansen
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler