Skip to content Skip to footer

Et juleeventyr (Nyillustreret)

Forfatter:Charles Dickens

Bogen er en del af Klims klassikerserie oversat af Hans-Jørgen Birkmose, hvoraf de seneste er illustreret af Martin Røes.

Yderligere information

Sidetal

114

Udgivelsesdato

04.11.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

Charles Dickens’ udødelige juleklassiker fra 1843, der minder om, at det aldrig er for sent at ændre sit syn på tilværelsen. Ebenezer Scrooge er en nærig gammel stivstikker. Han hader alle, især børn. Men ved juletid – det tidspunkt på året, Scrooge hader allermest – får han besøg af tre ånder, der giver ham noget at tænke over.

"... dynamisk-samvittighedsfuldt fordansket af Hans-Jørgen Birkemose ... Charles Dickens' 'Et juleeventyr' er på samme tid og lige effektivt socialpolitisk agitprop, sentimental højtidspropaganda og spruttende skrift-syretrip."
Lars Bukdahl, Weekendavisen

“Meget indbydende illustrerede udgaver med en stof-agtig indbinding og flotte stregtegninger. 'Et juleeventyr' er en elsket klassiker, der første gang så dagens lys i 1843, og som senere er transformeret til både film og teaterstykker. ‘Den hjemsøgte mand og åndens tilbud’ er mindre kendt og lidt mørkere. Begge bøger er velskrevne og veloversatte i et moderne sprog, hvor den Dickenske ånd stadig lever.”
Christine Christensen, Lektørudtalelse

"Den måske mest berømte af alle julefortællinger udkom i 1843 – tilmed op til jul, 19. december. Historien om den sjælsfrosne pengepuger Ebenezer Scrooge, der, konfronteret med konsekvenserne af sin egen kynisme i drømme, besinder sig og finder tilbage til kærlighedens og humanismens sindelag, er filmatiseret, dramatiseret og sågar lavet til opera og radiospil i et utal af variationer. Men ingen overgår forlægget, som er et litterært mesterværk."
Henrik Palle, Politiken

"... supergod oversættelse med respekt for det originale forlæg – det er Hans-Jørgen Birkmose, der med sans for Victoriatidens fortællesprog har oversat. Han har tidligere puslet med Edgar Allan-Poes værker, så han er godt bekendt med tidsperioden."
Mette Grith Sørensen, Holstebro Onsdag

  • Originaltitel: A Christmas Carol
  • ISBN: 9788772048109
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Illustrator: Martin Røes
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson