Skip to content Skip to footer

Åndernes rige

Forfatter:Richard Russo

En skæg, skelsættende og forvirrende uge i universitetsprofessoren William Henry Devereaux Jr.s liv, der vender op og ned på tilværelsens rammer.

Yderligere information

Sidetal

406

Udgivelsesdato

11.11.2011

Køb bogen

title Beskrivelse

William Henry Devereaux Jr. er professor og modvillig bestyrer af engelskinstituttet, ved et mindre universitet i Pennsylvania. Hans modvillighed skyldes, dels hans karakter – han er den fødte anarkist – dels den kendsgerning, at hans kolleger på instituttet stort set alle er i krig med hinanden og også med ham.

I løbet af en enkelt uge går Devereaux’ tilværelse amok: Han får sin næse skamferet af en vred kollega, han forestiller sig, at hans kone har en affære med dekanen, en yngre kollega forsøger at forføre ham med en fersken, og han truer på tv med at henrette en af universitetsparkens gæs dagligt, indtil ledelsen giver ham et acceptabelt budget.

Alt dette mens han prøver at forlige,sig med sin skørtejagende og fraværende far, sin datters pludselige trang til skilsmisse og det foruroligende svigt af nogle vitale kropsfunktioner.

‘Åndernes rige’ er altså kort sagt en rigtig Russo-roman befolket af levende og troværdige personer, der er skildret med stor indfølelse og varme. Og først og sidst er ‘Åndernes rige’ forrygende morsom.

Richard Russo fik Pulitzerprisen for Empire Falls, som udkom på dansk i 2010.

"Richard Russo tager alle universitetsverdenens unoder ved vingebenet i sin herligt komiske roman. Intriger, forviklinger og almindelig livsdesperation på højeste akademiske niveau ... ganske vidunderligt. "
Heidi Laura, Weekendavisen

 

" 'Åndernes rige' greb mig fra første side og fik mig til at grine højt allerede på side 2 ... en underholdende, meget morsom og tankevækkende fortælling."
⭐⭐⭐⭐⭐
Thomas Ærvold Bjerre, Fyens Stiftstidende

 

"Akademikere er gode til at hade, stille og indædt. Bedst er humanisterne, ikke mindst når det gælder kunsten at hade sig selv. Over dette selvhad har den amerikanske universitetshumanist Richard Russo drejet en ferm og underholdende roman. ... 'Åndernes rige’ er skrevet med sikker hånd af en forfatter, der behersker alle de greb, man kan lære på et kursus i creative writing. Den er meget morsom ..."
Thomas Bredsdorff, Politiken

 

”Russo er en af de bedste nutidige romanforfattere.”
The New York Times Book Review

  • Originaltitel: Straight Man
  • ISBN: 9788771290196
  • Oversætter: Søren K. Barsøe
  • Omslagsdesign: Christian Hvid