Skip to content Skip to footer

Empire Falls

Forfatter:Richard Russo

En mørkt humoristisk roman om burgerkokken Miles Roby, og hans hverdagslige og menneskelige problemer.

Yderligere information

Sidetal

549

Udgivelsesdato

28.05.2010

Køb bogen

title Beskrivelse

Miles Roby har langet burgere over disken i Empire Grill i tyve år, og derfra kan han se ned ad hovedgaden i den engang så driftige industriby Empire Falls og fornemme byens puls, som nu slår meget langsomt.

For Whiting-familien, der ejer fabrikkerne og det meste andet på egnen, har flyttet produktionen væk fra byen, og det har skruet livet i Empire Falls ned på vågeblus.

Så det er bekymrede kunder, der letter deres hjerte over for Miles – som har sine helt egne problemer. Hans kone er faldet for ejeren af det lokale fitnesscenter og vil skilles, hans begavede datter og øjesten har store problemer med lærerne og de øvrige elever i skolen, og Francine Whiting, der ejer Empire Grill og ser ud til at tro, at ejerskabet også omfatter Miles, vil ikke lade ham modernisere stedet. Det har hun sine helt private og grumme grunde til, finder Miles efterhånden ud af.

"Richard Russo har skrevet en god gammeldags krønike om USA’s sociale, økonomiske og moralske spændinger. En stor, underholdende fortælling." Tonny Vorm, Information "Russo indfanger sublimt det post-industrielle provinsliv og hele dets sammensatte natur."
⭐⭐⭐⭐⭐
Jonas Hindsholm Bentzen, Børsen

 

"Fortælleteknisk er det hele så knagende godt gjort, at det er let at forstå, hvorfor 'Empire Falls' blev lavet som mini-tv-serie ... 'Empire Falls' er med sit levende persongalleri så afgjort det, man på forbrugerorienteret anmeldersprog må kalde en prægtig læseoplevelse."
Kim Skotte, Politiken

 

”Det er godt nok længe siden, jeg har ladet mig forføre så meget af en bog. Richard Russo får stille og roligt et Shakespeare'sk drama op at stå (…) Læs selv – og nyd det."
Iben Tandgaard, Weekendavisen

 

"Russo har et godt blik for det absurd-hverdagsagtige. Læs denne amerikanske murstensroman som en aktuel kommentar til debatten om Udkantsdanmark. Den er lang; men man får noget for pengene."
Thomas Kaarsted, Fyens Stiftstidende

 

"Det er ikke tykkelsen, der gør 'Empire Falls' til en stor amerikansk roman. Det er indholdet og en fortælleteknik, der helt enkelt er imponerende. Richard Russo er en dreven fortæller, der lykkes med sit stort anlagte portræt af flere generationer i et mindre amerikansk samfund under forandring."
Gunhild Korsgaard, Helsingør Dagblad

 

"Richard Russos sympati for sine personer i lillebyen Empire Falls gør hans prisbelønnede roman af samme navn, der nu udkommer på dansk, til en stor læseoplevelse. Nogle timer i selskab med 'Empire Falls' er en af de bedste gaver, man lige nu kan give sig selv eller en god ven. Uden store litterære armbevægelser og uden brug af stilistiske finurligheder fortæller den en bred samtidshistorie i bedste naturalistiske tradition."
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

 

"Russo skriver med en varm, dirrende medmenneskelighed ... en betagende blanding af skarpt vid, drama og komedie."
THE WASHINGTON POST

 

"Ikke én forkert tone ... Russo har en forbløffende evne til at indfange kernen i personerne og situationerne. "
NEWSDAY

 

"En af de store, episke, bredt fortalte romaner – fyldt med sidehandlinger og fint tegnede bipersoner – som ofte beklagende bliver betegnet som en truet art."
SALON

 

"Utroligt givende ... Russos indsigt kommer til udtryk i sårbarheden, anstændigheden og humoren hos de uimodståelige, ægte personer, der befolker romanen."
THE BOSTON GLOBE

 

"En af de sjældne romaner, tankevækkende og underholdende."
USA TODAY

 

"Når du læser EMPIRE FALLS, ville du ønske, at du var blevet i den lille by, du voksede op i."
SAN FRANCISCO CHRONICLE

 

"EMPIRE FALLS er en stor nutidskrønike om et USA i forandring, og Richard Russo blev da også tildelt den prestigegivende Pulitzerpris for romanen. Russo er en af de bedste nutidige romanforfattere."
THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

  • Originaltitel: Empire Falls
  • ISBN: 9788779556324
  • Oversætter: Søren K. Barsøe
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...