Skip to content Skip to footer

Den sidste pilgrim (PB)

Forfatter:Gard Sveen

Første bind i den norske forfatter Gard Sveens krimiserie med politimanden Tommy Bergmann i hovedrollen.

”… for os, der aldrig bliver færdige med labyrintiske affærer, dengang hagekorset hang over Skandinavien.”
Bo Tao Michaelis, Politiken

”… strålende orkestreret …”
Morten Hesseldahl, Weekendavisen

” … en spændingsroman i absolut særklasse.”
Lars-Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

Yderligere information

Sidetal

512

Udgivelsesdato

01.03.2016

Serie Tommy Bergmann
Serienr.

1

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Den sidste pilgrim’ er det første bind i den norske forfatter Gard Sveens krimiserie med politimanden Tommy Bergmann i hovedrollen.

Hjemmehjælperen mærker, at noget er helt galt, da hun ankommer til villaen i Holmenkollen. Fordøren er smækket på vid gab. Husets ejer, Carl Oscar Krogh svarer ikke, da hun kalder, og hunden er ingensteds at se. Hun finder dem begge inde i huset grusomt slagtede, blod overalt.Carl Oscar Krogh var et højt respekteret medlem af det finere borgerskab og en af Norges store frihedskæmpere, og sære fund på gerningsstedet får kriminalpolitiet til at overveje, om mordet har rødder tilbage til Anden Verdenskrig. Jagten på morderen bliver et kapløb med tiden. En labyrint af myter og løgne fører Tommy Bergmann tilbage via Berlin til den nazistiske besættelse, og nogen er hastigt ved at slette sporene foran og bag ham. Gard Sveen (f. 1969), seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet, debuterer med denne roman, der vandt Norges fornemste krimipris, Rivertonprisen, i 2013. Og siden har Sveen også fået prisen for bedste norske debutant-krimi, Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod. Så fulgte Glasnøglen, for Skandinaviens bedste krimi. Og så Rosenkrantz-prisen for bedste spændingsbog i Danmark 2015.

”… for os, der aldrig bliver færdige med labyrintiske affærer, dengang hagekorset hang over Skandinavien.”
Bo Tao Michaelis, Politiken

”… strålende orkestreret …”
Morten Hesseldahl, Weekendavisen

” … en spændingsroman i abslout særklasse.”
Lars-Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

"Alt er spændende og slagfærdigt fortalt på rigtig mange sider. Nok mest for os, der aldrig bliver færdig med labyrintiske affærer, dengang hagekorset hang over Skandinavien – åbenlyst eller som i Sverige ude i baghaven."
Bo Tao Michëlis, Politiken

"Gard Sveens debut-krimi er en blanding af regulær politikrimi, politisk spændingsroman og historisk-psykologisk roman, der graver dybt i de kræfter, der driver mennesker til at foretage ekstreme handlinger. Historien fortælles i et tempo, hvis rolige fremadskriden på drillende vis bliver ganske uudholdelig for den efterhånden ganske desperate læser. 'Den sidste pilgrim' er en spændingsroman i absolut særklasse"
***** Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

"Den sidste pilgrim er strålende orkestreret, og der leveres en fængende skildring af den tyske besættelse og norske modstandskamp, der på mange måder var mere brutal og skånselsløs end den danske. Det er her, romanen spiller med musklerne ... Begavet, genrebevidst og med noget på hjerte."
Morten Hesseldahl, Weekendavisen

"... jeg blev fanget ind i bogens spændende, velskrevne og fascinerende plots."
Per Drustrup Larsen, Lektørudtalelse

"... han formår at skrive levende og realistisk om livet for de mange nordmænd, der satte livet på spil i frihedskampen. Ligesom han altså også formår at fortælle historien om nogle af dem, der ikke stod distancen, men handlede ud fra egen vinding og interesser."
Mie Petersen, Kristeligt Dagblad

"Det er den bedste krimi, jeg har læst i år ..."
Mette Bentholm, Gyldendals Bogklubber

  • Originaltitel: Den siste pilgrimen
  • ISBN: 9788771296648
  • Oversætter: Ib Høy Hansen
  • Omslagsdesign: Christian Hvid