Skip to content Skip to footer

Et tåbeligt pigebarn

Forfatter:Ida Simons

En vidunderlig genopdaget klassiker, om en jødisk-belgisk families medgang og modgang, set gennem den unge Gittels sorgløse og nysgerrige øjne.

Yderligere information

Sidetal

220

Udgivelsesdato

07.06.2024

Køb bogen

title Beskrivelse

Forældrene skændes, og når Gittels mor pakker kufferten og drager hjem til sine forældre med datteren på slæb, er det en kærkommen lejlighed for den unge pige til at opholde sig hos den velhavende familie Mardell. Her bliver Gittel medsammensvoren for familiens datter, som er stormende, men hemmeligt forelsket. Og vigtigst af alt: Gittel må spille på familiens Steinway og kan dyrke sine drømme om en fremtid som koncertpianist.

Med stemningsfulde beskrivelser af 20’ernes og 30’ernes funklende Berlin og Haag, hvor det forestående helvede på jord for Gittels familie kun lurer i baggrunden.

"en fin, kalejdoskopisk fortælling om en ung jødisk piges liv i Holland i tiden før Holocaust. Med et rigt og morsomt beskrevet persongalleri er det ... en lille historie om familie, konventioner og passioner. Men romanen handler også om kærlighed og tab af uskyld, og rummer subtile linjer til de uhyrligheder, der ventede forude, og er således afgjort læseværdig. God fornøjelse!"
- Benjamin Koppel

 

"Romanen er usædvanlig tidløs, sproget let og enkelt.”

– Financial Times

  • Originaltitel: Een dwaze maagd
  • ISBN: 9788772044651
  • Oversætter: Birthe Lundsgaard