Paul Harding

Den amerikanske forfatter og musiker Paul Harding er kendt for sine dystre skildringer af livet i New England regionen i USA. En af de mest lovende nutidige forfattere på den anden side af Atlanterhavet.

Debutromanen De små ting sikrede Harding Pulitzerprisen i 2010, og skildrer den livsbekræftende historie om en døende urmager. Gennem erindringens magt genkalder urmageren George Washington Crosby sin barndom, og drømmer sig samtidigt ind i sin egen fars liv. En rørende skitsering af liv og død, fædre og sønner og om tilværelsens evige skrøbelighed.

I opfølgeren Enon møder vi Charles Crosby, George Crosbys barnebarn, mens han bevæger sig gennem det samme New England-miljø, som hans bedstefar før ham. Enon er en mørk, rystende og emotionel odyssé ind i menneskelighedens kerne.

Paul Hardings seneste bog Det andet paradis er en langtidsskildring af flere generationer på Æbleøen i Maine. Fortællingen er et glødende studie i had, isolation, fattigdom og generationelt nedarvede tankespor. Bogen var i 2023 shortlisted til både Booker Prize og National Book Award.