Skip to content Skip to footer

Mystiske fortællinger fra Tokyo

Forfatter:Haruki Murakami

I 2005 skrev Murakami fem noveller, som blev udgivet under titlen Mystiske fortællinger fra Tokyo. Det er hans anden tematiske novellesamling, og den rummer nogle meget inspirerede og underholdende noveller, som alle er centreret omkring mystiske hændelser.

Disse noveller udgives nu for første gang som et samlet værk på et andet sprog end japansk, og det bliver den fjerde danske tema-novellesamling fra Murakamis hånd.

Yderligere information

Udgivelsesdato

03.08.2023

Sidetal

142

Køb bogen

title Beskrivelse

Alle fortællinger i denne novellesamling af den japanske mesterforfatter tematiserer forskellige former for tab – af en søster, en ægtemand eller sågar af et navn. Og i “Hanalei Bay” drager en kvinde fra Tokyo hvert år til Hawaii for at være på den strand, hvor hendes surfer-søn har mistet livet efter et hajangreb. Hun møder to unge japanere, som surfer på samme sted, og hun genoptager sin passion for musikken, da hun en aften optræder som jazzpianist på en lokal bar.

Murakami har i interviews udtalt, at mange af hans noveller er struktureret omkring det at miste noget, herefter at søge det og finde det – og som følge heraf at blive klogere på sig selv, men ikke nødvendigvis lykkeligere.

 

"... mesterlig på en jazzet måde [...] alle de små mærkelige revner i virkeligheds tekstur glattes lige så stille ud igen bag ved os, uden at vi sanser det. Det kan være, at vi nogle gange skal se på udsnit af vores liv som en novelle af Murakami. Måske er der små opdagelser at gøre."
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

 

"Underliggende humor og alvor gennemsyrer Murakamis eftertænksomme noveller, og det er netop i dette spændingsfelt, han er bedst."
Nana Thejll Jakobsen, Litteratursiden

 

"En bundsolid novellesamling, der stadig formår at forholde sig relevant med sine tidløse temaer og unikke universer. [...] Med ’Mystiske fortællinger fra Tokyo’ gør Murakami det atter klart, at det er med penslen, han skriver sine fortællinger."
August Sølvi Kring, Ungeanmelder v. Litteratursiden

 

"Endnu en velskrevet novellesamling fra Murakami."
Peter Holland, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: 東京奇譚集 [Tokyo kitanshu]
  • ISBN: 9788772049304
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson