Skip to content Skip to footer

Krigen ved Verdens Ende

Forfatter:Mario Vargas Llosa

Ny revideret udgave af den peruvianske forfatters episke værk.

En storslået fortælling om latinamerikansk revolutionær historie, en uforglemmelig fortælling om den lidenskab, vold og de ødelæggelser, som fanatisme indebærer.

 

Yderligere information

Sidetal

699

Udgivelsesdato

12.10.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Dybt inde i baglandet ad det nittende århundredes Brasilien ligger Canudos, der er hjemsted for alle fordømte på jorden: prostituerede, banditter, tiggere og udstødte. Et sted, hvor historie og civilisation er udslettet. Der findes ingen penge, ingen beskatning, intet ægteskab, ingen folketælling. Canudos er arnestedet for den revolutionære ånd i sin reneste form, en tilstand med det fulde potentiale til at blive et sandt libertariansk paradis – og et sted, som den brasilianske regering er fast besluttet på at knuse for enhver pris.

I sin måske mest ambitiøse og tragiske roman fortæller Mario Vargas Llosa sin egen version af den virkelige historie om Canudos, beboet af folk, som endte på hver sin side af den katastrofale konflikt mellem lokalsamfundet og regeringstropperne. Resultatet er en storslået fortælling om latinamerikansk revolutionær historie, en uforglemmelig fortælling om den lidenskab, vold og de ødelæggelser, som fanatisme indebærer.

 

"Nobelpristageren Mario Vargas Llosa har skrevet en af de mest forrygende romaner om livet i kolonier efter kolonialderen. ... Den er en fornøjelse at læse"
❤️❤️❤️❤️❤️
Thomas Bredsdorff, Politiken

“En moderne tragedie på den helt store skala … så mørk som størknet blod”
Salman Rushdie

"Dette storværk, der her er i en stærkt revideret udgave, opruller et blodigt stykke af Brasiliens historie, nemlig oprøret ved Canudos. Til læsere, der kan lide verdenslitteratur og har interesse for sydamerikansk historie [...] Et mægtigt stykke verdenslitteratur, der stadig kan læses og give mening i dag."
Camilla Sejerøe, Lektørudtalelse

 

  • Originaltitel: La guerra del fin del mundo
  • ISBN: 9788772047621
  • Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe
  • Forord / Efterskrift: Rigmor Kappel Schmidt

Du kunne også være interesseret i...