Skip to content Skip to footer

Det andet Paradis

Forfatter:Paul Harding

Shortlisted til både Booker Prize og National Book Award i 2023. En glødende skildring af had, menneskelighed og nedarvet vrede.

Yderligere information

Udgivelsesdato

29.03.2024

Sidetal

278

Køb bogen

title Beskrivelse

I 1792 bosætter den frigivne slave Benjamin Honey og hans irske kone Patience sig på en lille bitte ø nær ved kysten. Langt nok væk til at de kan leve afsondret fra fastlandets årvågenhed. Mere end 100 år senere lever Honey-slægtens efterkommere fortsat på øen, tæt forbundet med deres få naboer.

I 1912 ankommer den idealistiske missionær og tidligere skolelærer Matthew Diamond til øen med den hensigt at undervise børnene. Myndighederne bliver i den forbindelse opmærksomme på øens beboere, og i racerenhedens navn beslutter man at institutionalisere øens beboere og gøre den til et ferieparadis.

Det levende og vedkommende persongalleri udgør en historie om menneskelig modstandskraft. Også når modgangen har bibelske proportioner, og syndfloden bare er starten …

Det andet paradis var i 2023 shortlisted til både Booker Prize og National Book Award. Som altid hos Harding foregår fortællingen i det ubarmhjertige New Englands naturvilde rammer, hvilket vækker forbindelser til både den Pulitzerprisvindende De små ting og den efterfølgende Enon.

"En smuk, poetisk, meget velskrevet og sprogligt levende roman om familie, livet, naturen og døden. Den kan anbefales til læsere med mod på en roman med dybde, eftertænksomme refleksioner og høj litterær kvalitet."
Lone Simonsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: This other eden
  • ISBN: 9788775910007
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...