Skip to content Skip to footer

Udvalgte digte

Forfatter:Edgar Allan Poe

Et udvalg af de mest anerkendte digte skrevet af den makabre amerikanske forfatter Edgar Allan Poe. Suppleret af illustrationer af den franske mestertegner Gustave Doré.

Yderligere information

Sidetal

105

Udgivelsesdato

20.04.2011

Køb bogen

title Beskrivelse

Selv om Edgar Allan Poe især blev berømt for sine fortællinger, opfattede han sig først og fremmest som digter. For første gang præsenteres her et større udvalg af Poes lyriske værker i dansk oversættelse.

Mest kendt er selvfølgelig ‘Ravnen’, det store digt om død og tab, som her præsenteres med Gustave Dorés smukke illustrationer. Men også mesterværker som ‘Tamerlane’ og ‘Annabel Lee’ samt de tyve andre nyoversatte digte fortjener opmærksomhed.

Edgar Allan Poes digte om døden og kærligheden har øvet stor indflydelse på generation efter generation af digtere – lige fra de amerikanske romantikere over de franske symbolister og til det 20. århundredes moderne digtere.

"En vedkommende og flot udgivelse af en særegen og uomgængelig forfatter ... fin oversættelse."
Mads Rosendahl Thomsen, Kristeligt Dagblad

 

"Specielt det lange digt 'Ravnen' med omkvædet 'Nevermore' hører til verdenslyrikkens mest indflydelsesrige klassikere, og det er også det digt, der med det danske omkvæd 'aldrig mer' er hovedstykket i de 'Udvalgte digte', som nu er kommet på dansk i Ib Johansens solidariske oversættelse. Gustave Dorés illustrationer er en ekstra kvalitet ved udgivelsen, som ved siden af 'Ravnen' rummer 22 andre digte med 'Tamerlane' og 'Annabel Lee' som et par af de mest kendte."
⭐⭐⭐⭐⭐
Jørgen Johansen, Berlingske Tidende

 

"Prisværdigt lader forlaget Klim deres fordanskninger af Edgar Allan Poes 'Samlede fortællinger' og romanen + det poetiske essay 'Arthur Gordons Pyms eventyr & Heureka' følge af et udvalg af den navnkundige, amerikanske digters digte, nyoversat af Ib Johansen. Ib Johansens oversættelse holder sig beundringsværdigt og lettere stresset loyal! ... han klarer den umulige opgave flot."
Lars Bukdahl, Weekendavisen

 

"Gendigtning af udvalgte Poe-digte i flot udgave i stort format med illustrationer af Gustave Doré, der mesterligt underbygger Poes gotiske symbolske univers."
Kent Skov, Bibliotekernes Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788779557987
  • Oversætter: Ib Johansen
  • Illustrator: Gustave Doré
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...