Skip to content Skip to footer

Præstens sorte slør og andre fortællinger

Med Amerikas tidligste historie som ofte benyttet baggrund bringer Hawthorne en perlerække af personer og situationer til verden og sætter med både gys, humor og psykologisk indsigt det evigt gyldige spørgsmål til diskussion: Hvordan man som menneske fremmer det bedste og lever med det værste af sin fortid.

Yderligere information

Udgivelsesdato

14.02.2014

Sidetal

349

Køb bogen

title Beskrivelse

Nathaniel Hawthorne (1804-1864) er forfatternes forfatter. Han var måske den eneste amerikanske prosaist, Edgar Allan Poe for alvor respekterede. Herman Melville dedikerede Moby Dick til ham. Og i nyeste tid har Paul Auster understreget sin dybe beundring for ham ved at skrive fortællinger som “Wakefield” og “Modermærket” ind i sine egne værker.

Dette bind samler Hawthornes allerbedste fortællinger, udvalgt fra samlingerne “Twice-Told Tales” (1837), “Mosses from an Old Manse” (1846) og “The Snow-Image” (1852), så de præsenterer hele viften af Hawthornes mangesidige temaer.

 

"Det nye udvalg præsenterer flot Hawthornes univers for danske læsere. Det er en fornem oversætterindsats og forlagssatsning, at det aktuelle bind skal følges op af nye oversættelser af Hawthornes tre romaner, eller romancer, som han kaldte dem, heriblandt 'The Scarlet Letter', der i Birkmoses oversættelse kommer til at hedde 'Det skarlagenrøde bogstav'."
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Hawthorne er en sikker forfatter af fortællinger. Han har en anselig psykologisk horisont, han har lune og vid, og han er i stand til at indflette hjertebankende gru i sine mesterfortællinger."
Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende

"Hans-Jørgen Birkmose, der tidligere har fordansket Poe, Dickens, De Quincey og Hoffmann, har leveret en solid og gennemtænkt oversættelse ..."
Torben Brostrøm, Information

"Nogle mener, at Hawthorne var med til at modernisere engelsksproget litteratur, men faktum er, at der her er en stor fortæller, hvis temaer kredser om skyld, skam, kærlighed og alt det midtimellem. Temaer, som vi aldrig bliver trætte af."
Julia Lahme, Femina

"Velkommen oversættelse af en af tidlig amerikansk litteraturs store forfattere."
Marianne Majgaard Jensen, Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788771291872
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose