Skip to content Skip to footer

Udvalgte fortællinger

Forfatter:Edgar Allan Poe

“Edgar Allan Poes bedste kortprosa er nu samlet i en fin og nyoversat etbindsudgave. … absolut både et fyldestgørende og eksemplarisk udvalg. De fleste sælsomt uhyggelige som ind i helvede og bogreolen.”
⭐⭐⭐⭐⭐ Bo Tao Michaëlis, Politiken

Yderligere information

Sidetal

410

Udgivelsesdato

01.11.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Edgar Allan Poe udgav en enkelt roman og en række digte, men kronen på værket er hans fortællinger. Her samles de bedste i ét bind.

Der er gys og gru, der er spænding og science fiction, og der er krimi og komik. Poe favner bredt og var forbløffende original. Han opfandt og fornyede en lang række genrer, og mange af de 28 titler står centralt i den amerikanske litteraturkanon: fx ‘Hjertet, der sladrede’, ‘Mordene i Rue Morgue’, ‘Amontilladofadet’, ‘Guldbillen’, ‘William Wilson’ og ’Den aflange kasse’.

En del af fortællingerne nåede Poe aldrig selv at se udgivet i bogform. Men de fleste stammer fra samlingerne ‘Groteske og arabeske fortællinger I-II’ (1840) og ‘Fortællinger’ (1845).

"Edgar Allan Poes bedste kortprosa er nu samlet i en fin og nyoversat etbindsudgave. ... absolut både et fyldestgørende og eksemplarisk udvalg. De fleste sælsomt uhyggelige som ind i helvede og bogreolen."
⭐⭐⭐⭐⭐ Bo Tao Michaëlis, Politiken.

“Nyoversættelse af høj klasse ... litteratur skrevet på liv og død og lige så vigtig at læse.”
⭐⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten

"Kanonslag. Den amerikanske mester Edgar Allan Poe veksler virtuost mellem lav kitsch og høj kunst i sine noveller proppet med gys og gru."
Mikkel Bruun Zangenberg, Weekendavisen

  • Originaltitel: Udvalgte fortællinger
  • ISBN: 9788772043753
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe