Skip to content Skip to footer

Shotgun Lovesongs (PB)

Forfatter:Nickolas Butler

“… en smukt skrevet roman om venskaber … En slags litterær americana, hvor det ikke gør noget, at man til tider bliver lidt sentimental. Det er nærmest en forudsætning.”
*****Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

”De mest lyriske passager i denne generøse bog handler om, hvordan alle personerne – også rockstjernen – næsten fysisk trækkes mod deres hjemby og hinanden … Imponerende original.”
The New York Times

Yderligere information

Sidetal

304

Udgivelsesdato

25.05.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Shotgun Lovesongs’ er titlen på det album, som indierockeren Leland brager gennem den internationale lydmur med. Han indspillede det en vinter, i et gammelt hønsehus. En vinter, hvor han ensom og forvirret var søgt tilbage til sin hjemby, Little Wing, i Wisconsin. Albummet ændrer hans liv – han er verdensstjerne i den helt tunge liga nu, og han har friet til den smukke filmskuespiller Chloe.

Hjemme i Little Wing er Leland sammen med sine bedste venner. Henry bor stadig på hjemegnen og kæmper for at leve af sit landbrug sammen med ungdomskæresten Beth. Ronny er endt som invalideret rodeohelt, og Kip, forretningsmanden blandt dem, skal giftes og har inviteret til storslået bryllup. Vennerne lever med drømmen om at være så tætte, som de altid har været. Men ungdommens ukomplicerede venskab udfordres af svigt, jalousi og ærgerrighed.

Nu skal de slås for at nå hinanden igen, og spørgsmålet er, om de kan – for kan du tilgive, at din kammerat har solgt dig til sladderpressen, eller at din bedste ven har gjort det eneste, en bedste ven ikke må gøre? ‘Shotgun Lovesongs’ er en stor fortælling om venskab og kærlighed, hjemstavn og drømme – varm, morsom og kraftfuld.

 

... en stor fortælling om venskab og kærlighed, hjemstavn og drømme – varm, morsom og kraftfuld.

"Nickolas Butler får med begge ben på jorden hjertet til at slå i en fortælling om nogle mennesker, jeg kun nødig slap, da bogen var forbi."
Kim Skotte, Politiken

"... en smukt skrevet roman om venskaber ... En slags litterær americana, hvor det ikke gør noget, at man til tider bliver lidt sentimental. Det er nærmest en forudsætning."
*****Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

"... fortællingen bliver en livsbekræftende hverdagsskildring, der vil underholde alle, som holder af følelsesladede dramaer."
Maria Nygaard, Dagbladet Ringkøbing-Skjern

”Om venskabets magnetiske sug … Imponerende original.”
The New York Times

"Nickolas Butler rev mit hjerte ud med sin sjældne ærlighed og gammeldags forestilling om kærlighed, som der ikke skal undskyldes for. En bog der giver dig lyst til at ringe til gamle venner. En forfatter som får dig til at føle dig mere menneskelig, end du troede muligt.”
Matthew Quick, forfatter til The Silver Linings Playbook

”'Shotgun Lovesongs' kryber langsomt ind under huden på dig og fletter sig ind i dine tanker … En smukt skrevet, gavmild hyldest til den vedvarende kraft i forskellige former for kærlighed.”
The Independent

”De mest lyriske passager i denne generøse bog handler om, hvordan alle personerne – også rockstjernen – næsten fysisk trækkes mod deres hjemby og hinanden … Imponerende original.”
The New York Times

”I sandhed bemærkelsesværdig … en roman, du aldrig glemmer, når først du har læst den.”
The New Yorker

”En af den slags bøger, der giver os troen på menneskeheden tilbage.”
Toronto Star

"Der findes bøger, som efterlader læseren med en speciel følelse, der varer i flere uger og måneder. Nickolas Butler har skrevet sådan en bog – den rummer hele livet.”
Norddeutscher Rundfunk Kultur

"Denne roman er utvivlsomt et højdepunkt i årets læsning. Det er længe siden jeg har haft en så varm og imponerende bog i hænderne."
Die Zeit

”At læse 'Shotgun Lovesongs' er underholdende og tankevækkende. Gode venskaber er livsvigtige og gør livet værd at leve."
***** VG

  • Originaltitel: Shotgun Lovesongs
  • ISBN: 9788771297898
  • Oversætter: Ninna Brenøe
  • Omslagsdesign: Christian Hvid