Skip to content Skip to footer

Tømrerens datter (PB)

Forfatter:Martin Jensen

En modig roman om det skæbnesvangre møde mellem tro og magt – med et gribende portræt af en viljestærk kvinde, der kun vil det gode og derved kommer til at gøre andre fortræd – og samtidig en overbevisende skildring af Middelalderens mennesker og levevis.

Yderligere information

Udgivelsesdato

07.07.2017

Sidetal

416

Køb bogen

title Beskrivelse

I Shere går livet sin vante gang, indtil den unge Christine i 1329 af kærlighed vælger at blive anchoresse, at vie sit liv til Vor Herre. Hun lader sig indmure i kirken – kun med et lille vindue ind til kirkerummet og et ud til omverdenen. Hun har valgt et liv i hengivelse og bønner. Men i og med at hun lukker sig inde, åbner hun for sluserne til de verdslige og gejstlige centres magtspil og intriger – og det gør man ikke ustraffet.

Christine vokser op i den lille landsby Shere i Surrey. Hendes far er byens tømrer. Christine er en helt almindelig pige og lever et helt almindeligt liv i England i 1300-tallets begyndelse. Hun har tag over hovedet, mad på bordet og vokser op i kærlighed.

Fortrædelighederne ude i den store verden mærker hun ikke meget til: Hverken Englands konger, der fører krig i Frankrig, alt imens det ene kup afløser det andet, og landet står på randen af borgerkrig. Eller stridighederne inden for kirken med en pave, som er fortrængt fra Rom til Avignon og har travlt med at effektivisere og centralisere den pavelige administration – koste, hvad det vil.

"... Alt kædes sammen på på storartet vis af en biskop, præsten fader Mathew samt den lille brik Christine, der bliver ofret på storpolitikkens alter. Det er en forrygende roman med et broget persongalleri, der er beskrevet så både syns-, lugte- og smagesansen bliver aktiveret. Personerne indeholder alle facetter, de er ynkelige, udspekulerede, patetiske, stærke og svage og rummer alligevel alle en portion kærlighed. Handlingen er så medrivende, der er fine detaljer og iagttagelser, et så dejligt letlæst og flydende sprog, at man på en gang har lyst til at ræse gennem bogen og samtidig nyde hvert et ord. Glimrende middelalderroman af en glimrende forfatter."
Elsebeth Kristensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Tømrerens datter (PB)
  • ISBN: 9788771299908
  • Illustrator: Christian Hvid