Skip to content Skip to footer

Døden er et øjeblik

Forfatter:Martin Jensen

Romanen giver et fantastisk tidsbillede fra samfundets bund omkring 1850, og den fortæller samtidig den medrivende historie om Rasmus’ rejse fra Danmark til de amerikanske Sydstater – hvor der nok er lighed for Gud, men stor ulighed mellem mennesker.

Yderligere information

Sidetal

428

Udgivelsesdato

12.09.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Mens industrialiseringen gradvist gør sit indtog, er Rasmus ved at udvikle sig til en rigtig dygtig kriminel – en farlig levevej, men mere tillokkende end alternativet.

I en tid, hvor Danmarks Riges Grundlov er ganske ung, er menneskets frihed stadig ikke givet, og er man nødvendigvis fri, fordi man ikke er slavebundet?

For Rasmus leves tilværelsen fra dag til dag, den fører ham vidt omkring, og overalt oplever han, at døden kun er et øjeblik.

"Den historiske romans ukronede konge skriver herlig drengebog for voksne ..."
***** Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten

“… glimrende romanhåndværk; man mærker armoden og udstødelsen og kamphandlingerne på sin egen krop, og selv om Rasmus er så godt et menneske, at det er lige ved at være for meget – ‘hvorfor skal du være så forbandet god?’ siger en kvinde til ham – så følger man ham gerne som læserens ‘talerør’. For nok er hovedpersonen fiktiv, men Boyebanden eksisterede, og de militæroperationer i USA, han deltager i, er også historisk korrekte.”
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"Jeg skulle lige have armene ned efter endt læsning, inden jeg kunne skrive denne anmeldelse. 'Døden er et øjeblik' er en fremragende roman om livet i midten af 1800-tallet, som du ikke skal snyde dig selv for. Lyder det som en lidt tør historietime, så kan jeg forsikre dig om, at det er det på ingen måde."
Tanja Hirsvang Tybring, Bogblogger.dk

"... Martin Jensens viser, hvor fin en forfatter han er, når han på en nuanceret tegnet samfundsmæssig baggrund får udstyret sine personer med så megen dybe, at de kommer til at stå skarpt for læseren."
Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

"En spændende og interessant bog, som tager sig tid til at lade begivenhederne og hovedpersonen folde sig ud. Den er velfortalt ... og virker godt researchet."
Elisabeth Bennetsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Døden er et øjeblik
  • ISBN: 9788772043159
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen