Skip to content Skip to footer

Det skarlagenrøde bogstav

En stramt komponeret og medrivende romance om individets værdighed i åben konfrontation mod konformiteten.

Yderligere information

Sidetal

252

Udgivelsesdato

23.09.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

På Toldboden i Salem finder vores fortæller en gammel frønnet klud. Et falmet, men stadig skarlagenrødt A, der akkompagneres af den tidligere toldinspektør Jonathan Pues optegnelser. Det bliver udgangspunktet for historien om Hester Prynne.

‘Det skarlagenrøde bogstav’ af tager sin begyndelse i 1642 i det puritanske Boston. Den unge Hester dømmes til at bære bogstavet A, men selvom hun bogstaveligt talt er mærket af sin synd, angrer hun tilsyneladende ikke, og skammens mærke vokser sig på forunderlig vis til et styrkende symbol på Hesters indentitet.

Denne udgave er forsynet med et uddybende efterskrift af oversætter Hans-Jørgen Birkmose.

"'Det skarlagensrøde bogstav' er ikke kun et mesterværk, men et interessant signalement af amerikansk tankegods og arvemasse. Og så har oversætteren skrevet et fremragende efterord."
♥♥♥♥♥♥
Bo Tao Michaëlis, Politiken

“Bøger kan sætte noget i gang hos os. Og når jeg læser ”The Scarlet Letter” af Nathaniel Hawthorne, så er det en indlevelsesfest i den tidlige amerikanske historie og meget af den intense religiøsitet, der var så stor en del af vores tidlige samfund. Men det er også en fremragende historie …Bogen er på mange måder en smuk oplevelse. Den udstiller en helt fantastisk urimelighed og sårbarhed og samtidig en masse menneskelighed – alt sat i relief af den tid, historien udstiller sig i. Da Hans-Jørgen Birkmose oversatte Charles Dickens’ ”Spøgelseshistorie” i 2020, kaldte anmelderen i Berlingske ham for ’den danske godfather inden for victoriansk litteratur. Ud over at det er en fremragende beskrivelse, så er det også meget rigtigt. Og det beviser han i al tydelighed med et helt igennem forrygende 29 siders efterord, hvor han zoomer, ind, perspektiverer, uddyber og forklarer. Jeg fik klart den største oplevelse af at læse selve historien, men jeg blev også markant klogere af at læse efterordet. Denne luksusudgave af ”Det skarlagenrøde bogstav” må du ikke snyde dig selv for.”
Claus Henriksen, Bogblogger.dk

"Jeg fandt historien både spændende og kompleks. Der foregår kampe mellem det religiøse og det hedenske, synd og frelse, accept og fordømmelse, ærlighed og skyld. Helt overordnet er der tale om en ulykkelig kærlighedshistorie, men der er virkelig mange lag i historien, som man kan dykke ned i, hvis man ønsker en større forståelse …” Hyggegeek “… giver man sig tiden, åbner der sig en stærk historie og en foruroligende rejse ind i et patriarkalsk samfund. Tematikken med morak og religion kan stadig læses ind i samtiden.”
Michael Linde Larsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: The Scarlet Letter
  • ISBN: 9788772046884
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson