Skip to content Skip to footer

Totalitarismens oprindelse I

Antisemitismen
Forfatter:Hannah Arendt

Første del af Arendts tredelte hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser. I sin helhed fremhæves Totalitarismens Oprindelse flere steder som et af de vigtigste filosofiske værker i det 20. århundrede.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

04.10.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Hannah Arendt er en af vigtigste og mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede. ‘Totalitarismens oprindelse I-III’ er hendes hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser i begyndelsen af det 20. århundrede, der fandt deres stærkeste udtryk i Nazismen i Tyskland og i Stalinismen i Sovjetunionen. Værket fremhæves flere steder som et af de vigtigste værker i det 20. århundrede.

Første bind i serien dykker ned i antisemitismens fremmarch i Europa. Med analytisk udgangspunkt i Dreyfus-affæren fremhæver Arendt den foruroligende sammenhæng, der var mellem en faldende traditionel nationalisme og en stigende moderne antisemitisme.

Den antisemitiske drejning er, i Arendts udlægning, det første skridt i retning mod det totalitære samfundsregime, der senere skulle konstituere det nationalsocialistiske Tyskland.

"et storværk om antisemitisme, imperialisme og totalitarisme ... med et eksemplarisk klart og smittende forord af professor Jacob Dahl Rendtorff, en Arendt-kender om nogen."
Peter Wivel, Politiken

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.”
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

  • Originaltitel: The Origins of Totalitarianism - Antisemitism
  • ISBN: 9788772043784
  • Oversætter: Per Borch
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Du kunne også være interesseret i...