Skip to content Skip to footer

Totalitarismens oprindelse II

Imperialismen
Forfatter:Hannah Arendt

Andet bind i Arendts hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser. Serien fremhæves flere steder som et af de vigtigste filosofiske værker i det 20. århundrede.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

04.10.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Hannah Arendt er en af vigtigste og mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede. ‘Totalitarismens oprindelse I-III’ er hendes hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser i begyndelsen af det 20. århundrede, der fandt deres stærkeste udtryk i Nazismen i Tyskland og i Stalinismen i Sovjetunionen. Værket fremhæves flere steder som et af de vigtigste værker i det 20. århundrede.

Dette er andet bind i Arendts tredelte værk. I kølvandet på antisemitismens fremkomst, dykker Hannah Arendt i dette bind ned i imperialismens og den racistiske videnskabs grudfulde rolle i totalitarismens mekanik.

"et storværk om antisemitisme, imperialisme og totalitarisme ... med et eksemplarisk klart og smittende forord af professor Jacob Dahl Rendtorff, en Arendt-kender om nogen."
Peter Wivel, Politiken

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.”
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

  • Originaltitel: The Origins of Totalitarianism
  • ISBN: 9788772043791
  • Oversætter: Per Borch
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Du kunne også være interesseret i...