Skip to content Skip to footer

Totalitarismens oprindelse II

Forfatter:Hannah Arendt

Arendts hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser fremhæves flere steder som et af de vigtigste filosofiske værker i det 20. århundrede. Og det er så aktuelt som nogensinde. I januar 2017 – umiddelbart efter indsættelsen af Donald Trump som præsident – blev det udsolgt på amerikansk Amazon som del af en stigning i interessen for bøger om totalitarisme.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

04.10.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Hannah Arendt er en af vigtigste og mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede. ‘Totalitarismens oprindelse I-III’ er hendes hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser i begyndelsen af det 20. århundrede, der fandt deres stærkeste udtryk i Nazismen i Tyskland og i Stalinismen i Sovjetunionen. Værket fremhæves flere steder som et af de vigtigste værker i det 20. århundrede.

Og det er så aktuelt som nogensinde. I januar 2017 – umiddelbart efter indsættelsen af Donald Trump som præsident – blev det udsolgt på amerikansk Amazon som del af en stigning i interessen for bøger om totalitarisme. The Washington Post har fremhævet værket som en nødvendig nøgle til at forstå udviklingen i USA lige nu. Og man kan hertil tilføje udviklingen i Rusland, Kina og flere lande i Sydamerika og Europa.

I ‘Totalitarismens oprindelse I-III’ undersøger Hannah Arendt først de historiske udviklinger, der op igennem det 19. århundrede og det tidlige 20. århundrede skabte forudsætningerne for den nye form for politisk mobilisering, hun ser hos Hitler og Stalin – og kalder totalitarisme. Og analyserer derefter, hvordan totalitarismen fungerer ved at foregive at virke gennem demokratiske samfundsinstitutioner og på den måde skjuler dens radikale planer om gennemgribende herredømme og underminering af demokratiet.At Hannah Arendt samtidig er en af de klareste og mest velskrivende tænkere, gør ikke værket dårligere.

"et storværk om antisemitisme, imperialisme og totalitarisme ... med et eksemplarisk klart og smittende forord af professor Jacob Dahl Rendtorff, en Arendt-kender om nogen."
Peter Wivel, Politiken

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.”
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

  • Originaltitel: The Origins of Totalitarianism
  • ISBN: 9788772043791
  • Oversætter: Per Borch
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim