Skip to content Skip to footer

Totalitarismens oprindelse III

Totalitarismen
Forfatter:Hannah Arendt

Tredje og sidste del af Hannah Arendts hovedværk om totalitarismens fremvækst i Europa.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

04.10.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Hannah Arendt er en af vigtigste og mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede. ‘Totalitarismens oprindelse I-III’ er hendes hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser i begyndelsen af det 20. århundrede, der fandt deres stærkeste udtryk i Nazismen i Tyskland og i Stalinismen i Sovjetunionen. Værket fremhæves flere steder som et af de vigtigste værker i det 20. århundrede.

I dette sidste bind af Arendts oprindelses-trilogi dykker filosoffen dybt ned i de mekanikker, der fik det stalinistiske Sovjetunionen og det nationalsocialistiske Tyskland til at fungere som velsmurte totalitaristiske maskiner.

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.” Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen "et storværk om antisemitisme, imperialisme og totalitarisme ... med et eksemplarisk klart og smittende forord af professor Jacob Dahl Rendtorff, en Arendt-kender om nogen."
Peter Wivel, Politiken

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.”
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

“… bogværket er en solid historisk, filosofisk og sociologisk beskrivelse af totalitarismen, som den fremstod i verden frem til afslutningen af Anden Verdenskrig. Nazismen og Stalinismen er heldigvis blevet smidt på den historiske mødding, men Hannah Arendts nyudgivne værk er alligevel et kærkommen wake-up-call på, at totalitarismens politiske og kulturelle understrøm stadig løber igennem store dele af det moderne massemenneske, der kalder på den eneste ene, der har lette løsninger på komplicerede problemer.”
Preben Etwil, Historie-Online.dk

  • Originaltitel: The Origins of Totalitarianism
  • ISBN: 9788772043807
  • Oversætter: Per Borch
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Du kunne også være interesseret i...