Skip to content Skip to footer

Rum, tid & historie

Kronotopens former i europæisk litteratur
Forfatter:Mikhail M. Bakhtin

En samling af tekster fra den skelsættende, russiske litteraturteoretiker og semiotiker Mikhail M. Bakhtin.

Yderligere information

Sidetal

254

Udgivelsesdato

09.12.2006

Serie Klims Kulturklassikere
Køb bogen

title Beskrivelse

Mikhail M. Bakhtin er en af det 20. århundredes mest visionære tænkere inden for kulturanalyse og litteraturteori. Med oversættelsen af “Tidens og kronopotens former i romanen – essay om historisk poetik” foreligger et af hans hovedværker for første gang på dansk.

Bogen bringer også et andet centralt Bakhtin-essay: “Dannelsesromanen og dens betydning i realismens historie – bidrag til en historisk typologi af romanen” – ofte kaldet ´Goethe-fragmentet´.

"For Bakhtin ville mere end teoretiske overvejelser over litteraturen. Gennem bogen fremskriver han således en utopi om en ideal-kronotop, hvor folklorens sammenhængende verden kombineres med en lineær, foranderlig tid; en sammenhængende verden, hvor cyklisk stilstand erstattes af frugtbar forandring. Som det gerne skulle fremgå, er Bakhtin yderst ambitiøs og veksler imponerende mellem detaljerede værkanalyser og fejende perspektiveringer over litteratur-, social- og filosofihistorie. Det hele leveres i et medrivende sprog, som måske ikke brillerer ved sin stilistik, men derimod udmærker sig ved en smittende begejstring over stoffet. "
Martin Baake Hansen, litteratur.nu

  • ISBN: 9788779550490
  • Oversætter: Harald Hartvig Jepsen
  • Omslagsdesign: Lone Dalgaard