Skip to content Skip to footer

Livtag med den etiske fordring

Forfatter:David Bugge Forfatter:Peter Aaboe Sørensen

12 internationale bidrag fra Løgstrup-kendere fra ind-og udland, alle orienteret mod hovedværket Den etiske fordring.

Yderligere information

Sidetal

263

Udgivelsesdato

20.11.2007

Serie Løgstrup Biblioteket
Køb bogen

title Beskrivelse

Der er næppe noget andet dansk teologisk eller filosofisk værk fra nyere tid, der er blevet læst så indgående og i så mange forskellige sammenhænge som Løgstrups ‘Den etiske fordring’. Lige fra bogen udkom første gang i 1956, har den været en stadig inspirationskilde for både fagfolk og den bredere offentlighed. Og interessen har på ingen måde været dalende. Fra internationalt hold har så fremtrædende tænkere som Zygmunt Bauman og Alasdair MacIntyre kastet sig over bogen; og i Danmark og de øvrige skandinaviske lande indgår den som pensum på universiteter, seminarier og sygeplejeskoler, ligesom det vrimler med højskolekurser, studiekredse og foredrag herom.

"Det er ingenlunde tale om 'Løgstrup-for-dummies', men derimod en samling ambitiøse artikler, der på glimrende vis er udvalgt til at illustrere de mangefacetterede potentialer, der er at finde i værket [...] Derfor er Livtag med den etiske fordring også grundlæggende en antologi på højt niveau, og kan klart anbefales som inspiration til livtaget med Løgstrup og Den etiske fordring."
⭐⭐⭐⭐⭐
Nicklas Freisleben Lund, KultuNaut

"Dette livtag med den etiske fordring er på bedste vis med til at holde liv i debatten om Løgstrups hovedværk – også i Danmark."
Hans Hauge, Jyllandsposten

"Bogen viser, at Løgstrups tænkning er yderst relevant, selv her mere end 25 år efter hans død."
Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Livtag med den etiske fordring
  • ISBN: 9788779555006
  • Omslagsdesign: Rikke Rohde

Du kunne også være interesseret i...