Skip to content Skip to footer

Løgstrup og litteraturen

Forfatter:David Bugge

Et kaleidoskopisk studie af Løgstrups forhold til litteraturens væsen og dens indflydelse på hans tænkning.

Yderligere information

Sidetal

452

Udgivelsesdato

11.09.2009

Køb bogen

title Beskrivelse

Denne bog er resultatet af mange års forskning i Løgstrups forhold til og brug af skønlitteratur. Om sit forhold til litteratur sagde Løgstrup selv i et upubliceret notat:

“Vil man arbejde filosofisk kan ens tænken kun blive virkelighedsnær, og man kan kun undgå en tænken i opstillinger, i overtagne skemaer, hvis man rekurrerer til litteratur. Det er min erfaring, og jeg vil aldrig nogensinde gå fra det.”

Bogen gennemgår blandt meget andet Løgstrups læsninger af Thorkild Bjørnvig, Klaus Rifbjerg, Tage Skou-Hansen, D.H. Lawrence og Jean-Paul Sartre. Og hans forhold til en række kunstformer fra romanen til poesien, fra børnelitteraturen til pornografien.

"... fremragende bog, i hvilken forfatteren lidenskabeligt og inciterende forsøger at lægge grundstenen til en ny reception af den løgstrupske tænkning. ... Det må være en drøm for en forfatter at få en læser, der er så begavet og ikke mindst generøs som David Bugge. ... Ja, litteraturen er kommet for at blive – det er Bugges løgstruplæsning forhåbentlig også."
❤️❤️❤️❤️❤️
Lars Sandbeck, Politiken

 

"... formidlet med en legende lethed ... 'Løgstrup og litteraturen' er et stykke fintpoleret grundforskning."
⭐⭐⭐⭐⭐
Christian Stokbro Karlsen, nordjyske.dk

 

"Løgstrup er ikke altid lige let at forstå, men David Bugge er en formidabel formidler, der med stor saglighed og på en klar, ukunstlet måde gør det komplicerede tilgængeligt og viser, at Løgstrup stadig er en diskussion værd."
⭐⭐⭐⭐⭐
Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten

 

"Intet mindre end en bedrift ... Ved at følge David Bugge gennem hele hans store forskningsprojekt og de deraf fremkomne flere hundrede sider tekst, som er lettere læst end man skulle tro, fordi han skriver et så smukt og letflydende dansk, får man ikke bare repeteret hele sin Løgstrup, hvilket i sig selv er nyttigt. Man får også lejlighed til på ny at gennemtænke forholdet mellem virkelighed og kunst og hvad en sand erkendelse overhovedet er for en størrelse og hvem – eller måske snarere hvad! – der kan medvirke til at give os den."
Niels Højlund, Weekendavisen

 

"David Bugge fortæller overbevisende om K.E. Løgstrups forhold til litteraturen og blotlægger, hvordan vores tid er så meget anderledes end Løgstrups."
Bo Hakon Jørgensen, Kristeligt Dagblad

 

"En formidabel præstation. En tour de force i hælene på Løgstrups litteraturbrug overalt i sin tænkning. 'Løgstrup og litteraturen' med en lang række inspirerende temaer, vinklinger, analyser, tolkninger og perler af prægnante citater fra Løgstrups omfattende værk. En godtgørelse og stor, fed understregning af Løgstrups udstrakte tilknytning til litteratur og digtning som en indkorpereret og helt uundværlig del af den Løgstrupske fænomenologi."
Gudmund Rask Pedersen, eftertanke.dk

 

"... en sand guldgrube ... David Bugges seneste bog anbefales hermed på det varmeste. Den har på alle måder været en fornøjelse at læse."
Kjeld Slot Nielsen, Dansk Kirketidende

  • Originaltitel: Løgstrup og litteraturen
  • ISBN: 9788779557284
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler