Skip to content Skip to footer

Den etiske fordring

Forfatter:K.E. Løgstrup

K. E. Løgstrups uomgængelige og absolut klassiske hovedværk. Vi bør stræbe efter det gode, uanset om det knytter sig til religiøsiteten eller ej. Men hvordan finder vi ind til, hvad det gode i grunden er?

Yderligere information

Sidetal

330

Udgivelsesdato

19.11.2010

Serie Løgstrup Biblioteket
Køb bogen

title Beskrivelse

Løgstrups hovedværk fra 1956 med nyt efterskrift ved Hans Fink.

“Så vist som et menneske med den tillid, det viser eller begærer, giver mer eller mindre af sit liv i den andens hånd, så vist hører fordringen om at tage vare på det liv med til vor tilværelse sådan som den nu engang er. Hvor meget eller hvor lidt der står på spil for et menneske i den tillid, det viser, er selvsagt uhyre forskelligt.Det beror på mange forskellige faktorer, på den enkeltes psykiske konstitution og øjeblikkelige befindende, på situationen, der ikke mindst er bestemt af, hvem og hvordan den anden er. Men hvorom alting er, betyder det, at der i et hvilket som helst møde mellem mennesker ligger en uudtalt fordring, uanset under hvilke omstændigheder mødet finder sted og hvilken karakter det har.”

"Klassiker. Hvis man tror, at Løgstrups etiske fordring er et pladderhumanistisk budskab om næstekærlighed og at "tage vare på hinanden", så er genudgivelsen en passende lejlighed til at få den læst ... Løgstrups fænomenologiske analyser af forholdet mellem mennesker og af vore selvbedrageriske bortforklaringer af vore egne reaktioner på andre er stadig dugfriske, som var de skrevet i går." Niels Højlund, Weekendavisen

  • ISBN: 9788779557147
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...