Skip to content Skip to footer

Råb i støvregn

Forfatter:Yu Hua

Lad dig forføre af og synke ind i denne lige dele barske og smukke roman af kinesiske Yu Hua.

Yderligere information

Sidetal

327

Udgivelsesdato

14.09.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

Sun Guanglin passer ikke rigtigt ind i sin familie, og som seksårig bortadopteres han. Tingene udvikler sig, og seks år senere vender den udstødte tilbage – netop som familiens ydmyge hus brænder ned.

Yu Huas roman er smuk og hjerteskærende. I sit nøgterne sprog fremmaler han historier, som på én gang er fjerne fra vores vestlige måde tænke at på, men som på den anden side er alment menneskelige. Det er lærerig, tankevækkende og ikke mindst gribende underholdning.

Situationen er barsk, men livet er barsk for alle, og den fremmedgjorte Sun Guanglin befinder sig i en unik position, hvor han er i stand til at observere menneskeskæbner i et Kina under forandring. Sociale omgangsformer ændrer sig, Formand Mao regerer landet, og midt i det hele går livet sin gang.

"Det er alt sammen meget voldsomt, repetitivt, og den ømhed, som også er en del af relationerne, skal man bruge lup for at få øje på. Men skrevet i en glidende, elegant prosa omsat til et lige så letløbende dansk af Anne Wedell-Wedellsborg trods det alt andet end elegante indhold. Øjenåbnende, men også tungt repeterende. Som beskrivelser af elendighedens monotoni kan have det med at blive."
Kim Skotte, Politiken

"Bogen er et must for Yu Huas fans, fordi den foregriber meget i forfatterskabet, men med sine fine skildringer af, hvordan en opvækst i Mao-tiden kan sætte spor i erindringen, er den absolut også læseværdig i sig selv."
Stig Thøgersen, Danmark-Kina

"Velskrevet fortælling fra et meget anderledes land, der giver et dystert og spændende indblik i Kulturrevolutionens Kina. Det er en krævende og smuk læseoplevelse ..."
Barbara Rugholm, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Cries in the Drizzle Zai xiyu zhong huhan Z哎細雨中呼喊
  • ISBN: 9788772046716
  • Oversætter: Anne Wedell-Wedellsborg
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson