Skip to content Skip to footer

Overleveren (PB)

Forfatter:Martin Jensen

Stor historisk roman om de dramatiske magtkampe i England fra Knud den Stores død i 1035 og frem til normannernes erobring af landet i 1066.

Yderligere information

Udgivelsesdato

10.09.2017

Sidetal

456

Serie Kongens køtere
Køb bogen

title Beskrivelse

Jeg er thegn Halfdan, og dette er min historie.

Jeg var kong Knuds mand, og efter hans død knyttede jeg min skæbne til jarl Godwin af Wessex. I en menneskealder kæmpede han og jeg for England. For at holde landet samlet og modstå dets indre og ydre fjender.

Kampen havde sin pris. Godwin måtte kæmpe hårdt for at hindre sin egen familie i at gå til i strid og misundelse. Vi satsede alt, vandt og mistede, men England bestod.

Indtil vi stod over for Bastarden fra Normandiet. En fjende, der intet skyede for at knuse os.

Fritstående bog, der knytter sig til serien Kongens køtere.

"Der bliver gået til stålet. Det er som at være der selv … Med elegance og lokalkolorit skriver forfatteren sig ind i en tid, han kender bedre end de fleste (også englændere), og han dypper de kriminelle gåder i øl, hestevrinsk, høvisk tale og sværds svirp … Man bliver berørt af omfanget af forfatterens historiske indsigt. Hans næse for at finde den røde tråd. Og hans entusiasme. Det er en mægtig, broget historie om mænd, mod og magt. Bedre kan det næppe gøres. Replikkerne sidder sylespidst som pile, lastet med betydning og antydninger. Magtens spil er beskrevet ind til marven, det har ikke ændret sig meget igennem århundrederne.”
Steffen Larsen, Politiken

"Alt dette fremmaler Martin Jensen på overbevisende vis ... man sidder lettere stakåndet tilbage. For det er ikke fiktion, mange af vanvidssituationerne er historiske fakta ... Opbygningen er dristig ... Det kunne røbe for meget og ødelægge spændingen, men det sker mærkeligt nok ikke. I stedet får vi med Overleveren en flot svanesang, Halfdans og Englands."
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"Martin Jensen har som sædvanligt sat sig grundigt ind i perioden, og det mærkes, uanset om det drejer sig om skildringen af den måde, hverdagslivet udfoldede sig på, eller når det er de politiske magtkampe, der behandles. Især de sidste fylder godt i dette bind, hvor det store spørgsmål er, hvem der skal have politisk kontrol over England. Når det som her drejer sig om at udrede spegede magtforhold, har Martin Jensen det som en fisk i vandet, ingen rænker og snigløb er fremmede for ham, og det gør læsningen stærkt underholdende."
Aarhus Stiftstidende, Henrik Tjalve

"Underholdende og velskrevet historisk roman om vikingetiden, hvor thegn Halfdan atter er en velfungerende autentisk hovedperson, der overlever det meste på ryggen af sin trofaste grå hest."
Carsten Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Overleveren (PB)
  • ISBN: 9788772047270
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson