Skip to content Skip to footer

Om revolution

Forfatter:Hannah Arendt

Et hovedværk i en af de største tyske tænkeres forfatterskaber. Med paralleller til både den amerikanske og den franske revolution, dykker Arendt ned i revolutionens funktioner, gevinster og omkostninger.

Yderligere information

Sidetal

362

Udgivelsesdato

06.01.2012

Serie Klims Kulturklassikere
Køb bogen

title Beskrivelse

Hannah Arendt er en af den politiske idéhistories væsentligste tænkere, og hun har inspireret og provokeret flere generationer af læsere med sine tanker om frihed, vold, revolution, totalitarisme, moral og politik.

‘Om revolution’ er et af Arendts politiske hovedværker. Bogen er en samlet refleksion over forholdet mellem vold og handling, revolution og frihed, politik og privatliv, og den rummer en yderst tankevækkende fortolkning og sammenligning af den amerikanske revolution i 1776 og den franske i 1789. Samtidig udvider bogen vores forståelse af nutidens politik, frihedens vilkår, revolutioners formål og farer samt helt overordnet mennesket som et socialt væsen, der der udøver sin frihed i handling.

‘Om revolution’ ligger i krydsfeltet mellem en række discipliner: politik, historie, filosofi, sociologi og idéhistorie, og værket er blevet læst af såvel forskere som lægfolk med interesse for mange forskellige vidensfelter. Det er et utraditionelt og uregerligt skrift fyldt med skarpe analyser, spidse kommentarer, overraskende konklusioner og samtidsrelevante pointer.

"De sidste par år er flere af hendes bøger oversat til dansk, men denne er den vigtigste, fordi Arendt er bedre som intellektuel debattør og betragter end som filosof. ... Hannah Arendts bog er vigtig og også aktuel, fordi hun dissikerer centrale politiske begreber, og viser hvordan små forskelle i tolkningen udløser store konsekvenser i praksis."
*****
Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

 

"Nu er den her så, revolutionen, og i en solid dansk oversættelse med et oplysende efterskrift. Så må vi bare se, om Arendt kommer til at grundlægge en ny politisk orden, eller om hun vil gå i kredsløb."
Anders Engberg-Pedersen, Weekendavisen

 

"Arendt kan den kunst at spidse et problem til. Bogens fire hovedspørgsmål lyder: Kan frihed være frugten af tvang? Kan umenneskelighed fremme menneskelighed? Kan brodermord bane vej for broderskab? Og kan terror sikre lykken? HENDES SVAR er nej."
Peter Wivel, Politiken

 

"Med henvisning til nutidige samfundsomvæltninger er der på trods af bogens alder tale om en aktuel og vigtig udgivelse om revolutionens væsen skrevet af en af det 20. århundredes store tænkere."
Bent Birk Kristensen, Lektørudtalelse

 

" 'Om Revolution' er ikke kun en bog om revolution; mest af alt er det den bog, hvor Arendt præciserer sine begreber om handling, frihed, politik og fællesskab. ... Der er som altid fine kulturkritiske indsigter."
Rune Lykkeberg, Information

  • Originaltitel: On revolution
  • ISBN: 9788779558854
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler
  • Forord / Efterskrift: Mikkel Thorup

Du kunne også være interesseret i...