Skip to content Skip to footer

Åndens liv

Forfatter:Hannah Arendt

Arendt er en af det tyvende århundredes mest udbredte og originale tænkere, og ‘Åndens liv’ er hendes ufuldendte hovedværk, som hun skrev på til sin død i 1975.

“Filosofi og politik, tænkning og fællesskab var gennem hele den tysk-amerikanske forfatter Hannah Arendts forfatterskab i konflikt. Men i hendes sidste store bog,  ‘Åndens liv’, som endelig er kommet på dansk, får hun det hele til at gå op.”
Rune Lykkeberg, Information

Yderligere information

Sidetal

530

Udgivelsesdato

04.09.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Tysk-jødiske Hannah Arendt er en af det tyvende århundredes mest udbredte og originale tænkere, og ‘Åndens liv’ er hendes ufuldendte hovedværk, som hun skrev på til sin død i 1975.

I ‘Åndens liv’, der var planlagt som et trebindsværk, men som på dansk udgives som ét bind, undersøger hun tanken selv, som den udfolder sig i det kontemplative liv. Til forskel fra sine tidligere skrifter, hvor hun fortrinsvis fokuserede på det aktive, politiske liv i den ydre verden, er dette værk anlagt som en afdækning af det indre liv, åndens liv, som af Arendt blev anset for at være det fundamentale. Ud af denne metafysiske undersøgelse kom et dybt originalt og udfordrende værk om at tænke, om at ville og om at dømme.

Arendt står på skuldrene af traditionen, men altid modigt og selvstændigt – hun udfolder med sit eget pligtbud en dybt original “tænkning uden gelænder”.

I ‘Åndens liv’ tænker hun i forlængelse af Aristoteles, Augustin, Immanuel Kant og Martin Heidegger, og stor opmærksomhed vies til Paulus, Epiktet, Thomas Aquinas, Duns Scotus, Hegel og Nietzsche.

"Det er en kulturel begivenhed, at ' Åndens liv', et efterladt storværk af en af vor tids betydeligste tænkere, omsider bliver tilgængelig på dansk. Joachim Wrangs oversættelse af den svære tekst, spækket, som den er, med filosofihistoriske begreber, er mageløs og en i alle ordets betydninger prisværdig præstation."
♥ Peter Wivel, Politiken

“Hannah Arendt er enestående i sin optimistiske civilisationskritik. Her er både ondskaben og friheden menneskeligt mulig.”
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

"Filosofi og politik, tænkning og fællesskab var gennem hele den tysk-amerikanske forfatter Hannah Arendts forfatterskab i konflikt. Men i hendes sidste store bog, 'Åndens liv', som endelig er kommet på dansk, får hun det hele til at gå op."
Rune Lykkeberg, Information

"Flot oversættelse giver nu adgang til at læse Hannah Arendts store sidste – og ufuldendte – værk 'Åndens liv' på dansk ... Arendt er en dybt original tænker, som gør brug af såvel den filosofiske som den teologiske tradition, uden at hun derved underlægger sig den."
Hans Vium Mikkelsen, Dansk Kirketidende

  • Originaltitel: The Life of the Mind
  • ISBN: 9788772042022
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen