Skip to content Skip to footer

Frihedens ild

Filosofiens redning i mørke tider (1933-1943)

En storslået bog om fire af filosofiens ikoner, som ved afgrunden af det 20. århundrede viste, hvad det vil sige at leve et i sandhed frit liv med virkning den dag i dag.

 

Yderligere information

Sidetal

400

Udgivelsesdato

01.11.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

En medrivende fortælling om de fire mest indflydelsesrige kvindelige filosoffer i det 20. århundrede og deres kamp for frihed i mørke tider: Simone de Beauvoir, Hannah Arendt, Simone Weil og Ayn Rand.

Wolfram Eilenberger beskriver disse fire menneskers dramatiske liv og deres visionære ideer om individ og samfund, om køn, om forholdet mellem frihed og totalitarisme og mellem Gud og menneske. I et af historiens mørkeste årtier lagde de grunden for et frit samfund. Deres liv – som flygtninge, aktivister, modstandskæmpere, udstødte og oplyste – er en levet filosofi og vidner imponerende om tankens befriende magt.

En storslået bog om fire globale ikoner, der i det 20. århundredes afgrund legemliggjorde, hvad det vil sige at leve et frit liv, med verdensomspændende virkning den dag i dag. Bogen er netop udkommet i Tyskland, hvor den allerede er en bestseller.

"Bogen er aldeles glimrende. Det lykkes forfatteren at væve de fire skæbner sammen til levende fortælling om de fire filosoffer og om tiden. Kontrasterne får de enkeltes tanker til at stå klarere frem."
⭐⭐⭐⭐⭐
Peter Nedergaard, Berlingske

"... åbner for en ny sammenhæng, der både kan være individuel, kønsbestemt, kristen social eller liberal. Derved åbner de også for en tænkning, der i sin mangfoldighed i høj grad er moderne, og som er udtryk for tankens befriende magt. Det er en meget læseværdig bog om en sort tid i historien og samtidig med stor tænkning båret af frihedens ild."
⭐⭐⭐⭐⭐
Thomas Reinholdt Rasmussen, Kristeligt Dagblad

"Den tyske filosofihistoriker Wolfram Eilenberger har med udgivelsen af to mesterværker på to år formået at sige mere om det 20. århundredes idéer, samfund og menneskeliv end hyldemeter efter hyldemeter af historiske, antropologiske og filosofiske standardværker tilsammen."
Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

"Den velskrivende tyske filosof Wolfram Eilenberger har gjort det til sit særkende at skrive om fire ad gangen og trække fællesmængden ud af vidt forskellige temperamenter, tankerækker og talenter. Det er ingen nem disciplin."
Mikael Jalving, Jyllands-Posten

“’Frihedens ild' er skrevet af den formidable tyske fortæller Wolfram Eilenberger … indholdet funkler … Der er relevant tankegods til vores tid, hvor autokratiske tendenser ulmer flere steder i verden, og hvor en flerårig pandemi har spillet os ud mod hinanden i kampen mellem individuelle rettigheder og samfundssind … Jeg tror, at der findes svar i denne bog. Varm anbefaling.”
Søren Høgh Ipland, Djøfbladet

"... Eilenberger har et rigtig godt og dynamisk sprog, der fører fortællingen fremad, og man er i gode hænder hele vejen – og så er der også interessante franske pikanterier at nyde undervejs, hvis man er til den slags."
Ove Christensen, Kulturkapellet

"Bogen er på en og samme tid en mangfoldig og kompleks fremstilling af filosofiske nybrud, en grundig indføring i historiske begivenheder i årene 1933-43, intime psykologiske oplysninger og fortællinger og en fremragende gennemgang af totalitarismens indvirkninger på unge veluddannede kvinder og deres tætteste venner."
Kirsten Junge, Kontrast

"En bog man ikke slipper, når man først har den i hænderne. Den er imponerende på alle måder ... Det er overordentligt begavet skruet sammen, eminent spændende, og man både forføres og beriges af læsningen."
Peter Holm Rasmussen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Feuer der Freiheit
  • ISBN: 9788772047102
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...