Skip to content Skip to footer

Livs-form

perspektiver i Giorgio Agambens filosofi
Forfatter:Jacob Lund Pedersen Forfatter:Mikkel Bolt

En kyndig indføring i den italienske filosof Giorgio Agambens tankesystem, samt fire af hans mest ikoniske tekster.

Yderligere information

Sidetal

210

Udgivelsesdato

13.05.2005

Køb bogen

title Beskrivelse

Giorgio Agamben (f. 1942) er en af den samtidige europæiske filosofis mest centrale skikkelser.

Denne bog indeholder en gennemgang af en række af de væsentligste temaer i Agambens tænkning: biopolitik, sprog, potentialitet, undtagelsestilstand og vidnesbyrd.

Derudover indeholder bogen oversættelser af fire tekster af Agamben: ´Noter om gestus´, ´Sprogets idé´, ´Hinsides menneskerettighederne´ og ´Livsform´.

"Det er ellers ved at være længe siden, vi sidst oplevede intellektuelle og filosoffer føre sig frem på den politiske scene. Jean-Paul Sartre var vel prototypen på den engagerede intellektuelle allerede i 50erne, mens allehånde marxister kæmpede om megafonen i de politisk overophedede 60ere og især 70ere. I dag hører vi sporadisk fra André Glucksmann eller Bernard-Henri Levy, men egentlig politisk 'aktionsteater' fra de stuelærde hører til sjældenhederne. Dé rådes der måske nu bod på. Oven i købet fra en lidt uventet front, nemlig fra en af den postmoderne filosofis litterære efterkommere. Den italienske kultfilosof Giorgio Agamben begyndte allerede i 80erne at forskyde sin primære interesse for poststrukturalistiske nærlæsninger af tilforladelige emner som sprog, hverdagsliv, æstetik, poesi over imod foruroligende realpolitiske og etiske temaer som magt, menneskerettigheder, nationalstat, undtagelsestilstande og suverænitet ..."
Henrik Dahl Jensen, Berlingske Tidende

  • ISBN: 9788779553606
  • Oversætter: Mads Nyegaard Outzen
  • Illustrator: Bente Ulrikke Weinreich Sørensen
  • Forord / Efterskrift: Mikkel Bolt & Jacob Lund Pedersen