Skip to content Skip to footer

Fuglenes gråd

Forfatter:Chigozie Obioma

“Vidunderligt skrevet, med et magisk realisme og et stort skud virkelighed … Det her er efterårets store roman.”
Washington Post

 

Yderligere information

Sidetal

456

Udgivelsesdato

31.10.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

I Umuahia i Nigeria ser den unge fjerkræavler Chinonso en kvinde på randen til at springe i døden fra en bro over floden. Han kaster to højt skattede høns ned i det oprørte vand under dem og får kvinden til at stoppe op. Denne aftens voldsomhed binder de to sammen, og kvinden, Ndali, og Chinonso forelsker sig.

Men Ndali er fra en velhavende familie, og da hendes forældre modsætter sig forholdet, sælger Chinonso det meste, han ejer, for at tage til Cypern og uddanne sig ved universitetet. Da han først er ankommet, opdager han, at tingene ikke er, som han troede. Rasende og fortvivlet kæmper han mod en uafvendelig række af hændelser i forsøget på at vende tilbage til sin drøm, til Ndali og sit hjem.

Chigozie Obiomas moderne tragedie inspireret af igboernes litterære tradition, fortalt af Chinonsos skytsånd – en menneskekender, som med gru og indlevelse er vidne til Chinonsos skæbne.

"Obioma fortsætter den originale linje fra sin fabelagtige debutroman, 'Vi var fiskere'. I én lang forsvarstale bygges spændingen op på sublim vis, så de sidste siders forløsning kommer som en ætsende lussing."
******
Anna Møller, Kristeligt Dagblad

"Shakespeare møder Achebe, og en moderne afrikansk eller måske endda universel tragedie opstår! Den er fortalt, næsten som de store fædre ville have fortalt den, og i baggrunden istemmer koret af fugle en altomfattende sørgesang ..."
*****
Jørgen Johansen, Berlingske

“Det er en farverig og underfundig roman om kærlighed og kynisme, menneskelighed og begær … Her er afrikansk folklore og elementær spænding for alle pengene.”
Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten

"Obioma har utvivlsomt talent; for den store episke Odysseus-fortælling, for at formidle noget så uvant som et spirituelt univers gennem et værks fortællestemme."
Mathilde Moestrup, Information

"'Fuglenes gråd' går planken ud med sit originale fortællegreb og sit vilde sprog. Den balancerer mellem komedie og tragedie med melodramaet lige i hælene."
Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Weekendavisen

"... man snyder sig selv, hvis man ikke straks griber romanen."
Svend Erik Larsen, Standart

"Læsere, der vil undres og udfordres, vil elske denne bog."

“Vidunderligt skrevet, med et magisk realisme og et stort skud virkelighed ... Det her er efterårets store roman.”
Washington Post

  • Originaltitel: An Orchestra of Minorities
  • ISBN: 9788772043043
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Du kunne også være interesseret i...