Skip to content Skip to footer

Vi var fiskere (PB)

Forfatter:Chigozie Obioma

Obiomas fængslende debutroman, der blev en international succes. Shortlistet til bl.a. The Man Booker Prize 2015 og modtager af en række andre priser.

“Ikke kun er romanen fremragende, men også en sensation ved sit på én gang dystre og håbefulde forhold til hjemlandet Nigeria, hvor romanen foregår … Obiomas raffinerede roman demonstrerer, hvordan Vestens store fortællinger låner skæbnetyngde til to afrikanske teenagebrødres angst for at skuffe deres mor og far. Som en falkoner har Obioma styr på sine menneskedyr, og hans roman viser rigdommen både i, hvad sproget kan beskrive, og i den tilgivelse mennesker kan rumme.”
Marie Louise Kjølbye, Information

Yderligere information

Sidetal

312

Udgivelsesdato

15.05.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Da Benjamin og hans brødres far tager nordpå for at arbejde, forandres drengenes liv for altid. Farens strenge orden opløses, og drengene strejfer nu omkring og går på opdagelse. I stedet for at passe deres skole begynder de at fiske i byens flod, som engang var et livgivende sted, men nu er forbudt, uren og livsfarlig.Ved floden møder de en dag den gale mand, Abulu, som i et syn forudser, at den ældste af dem, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter fra da af Ikennas liv, og familien hvirvles ind i et mareridt af konflikter og smerte, der udfordrer deres tætte bånd.

‘Vi var fiskere’ er en roman om en uforglemmelig barndom i 1990’ernes Nigeria, og en historie om rivalisering og broderkærlighed, mytisk og universel. Set gennem familiens skæbne er romanen også en fortælling om Afrika og dets voldsomme politiske, økonomiske og religiøse modsætninger iblandet kontinentets episke skønhed.

Shortlistet til The Man Booker Prize 2015 og modtager af en række andre priser.

"'Vi var fiskere'" er en storartet roman. En allegorisk fortælling om rivalisering, uendelig søskendekærlighed, utrøsteligt svigt, om at kæmpe med den profeti, der er blevet fremsagt om én – og ikke mindst en fantastisk velskrevet historie om at blive voksen ... I mine øjne er det netop den fine balancering mellem karakterernes følelsesudbrud – for dem er der mange af – og den reelle facon, udbruddene er beskrevet på, der gør Chigozie Obioma til en usædvanlig god fortæller."
****** Anna Møller, Kristeligt Dagblad

"At forsøge at skrive en moderne version af en af de store litterære klassikere er enten meget modigt eller dumdristigt. Men det er ikke desto mindre, hvad Chigozie Obioma har gjort, og det med en stilsikkerhed og ærkenigeriansk underfundighed, der kun kan høste den største anerkendelse."
Louise Windfeld-Høeberg, Weekendavisen

"Ikke kun er romanen fremragende, men også en sensation ved sit på én gang dystre og håbefulde forhold til hjemlandet Nigeria, hvor romanen foregår ... Obiomas raffinerede roman demonstrerer, hvordan Vestens store fortællinger låner skæbnetyngde til to afrikanske teenagebrødres angst for at skuffe deres mor og far. Som en falkoner har Obioma styr på sine menneskedyr, og hans roman viser rigdommen både i, hvad sproget kan beskrive, og i den tilgivelse mennesker kan rumme."
Marie Louise Kjølbye, Information

"Obioma imponerer, når han kaster sit net af litterære referencer ud, gennemfører dyre-sammenligninger og aktiverer værkets forudanelser. Og han begejstrer med sproglig fornyelse [...] Romanens styrke er, at den med stor præcision væver politik, populærkultur og litteraturhistorie sammen."
Udvikling

"... Obioma blev nomineret til Man Booker-prisen ... det må siges at være fuldt fortjent. Bogen er på én gang en gribende og dyster beretning og et hjertevarmt portræt af drengen Benjamin og hans familie. Obioma skriver virkelig fængende med mange stærke metaforer og giver en læseoplevelse, der er svær at ryste af sig igen."
Cæcilie Hjort Pedersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: The Fishermen
  • ISBN: 9788772042275
  • Oversætter: Ninna Brenøe
  • Omslagsdesign: Christian Hvid

Du kunne også være interesseret i...