Skip to content Skip to footer

At leve (PB)

Forfatter:Yu Hua

En rørende historie om en mands forvandling fra forkælet rigmandssøn til godhjertet bonde. Kulturrevolutionen bliver et bagtæppe, som ændrer det kinesiske samfund fundamentalt, og det får uoverstigelige konsekvenser for individet.

Yderligere information

Udgivelsesdato

14.10.2016

Sidetal

234

Køb bogen

title Beskrivelse

Før revolutionen træder Fugui bogstavelig talt på de i forvejen nedtrykte. Kontrasten mellem hans status før og efter revolutionen er skærende. Han ødsler familiens formue væk i spillebuler og bordeller, før han dybt angrende forsøger sig med det simplere bondeliv. Men Fuguis prøvelser er langt fra ovre.

Det bliver til en bog fuld af enestående billeder, der på én gang beretter om historisk tid og i samme nu beskriver tidløse menneskelige problemstillinger.

"Grusomheden og armoden beskrives i klinisk skarp prosa ... 'At leve' har i dag status som en af Kinas mest populære samtidsromaner. Den fortjener også et stort dansk publikum."
*****
Jesper Beinov, Berlingske

"Denne ramme synes at ville vise, at verden vrimler med fantastiske individuelle historier – helt almindelige narrativer, der dog snildt kan måle sig med de store kulturelle fortællinger. Samtidig fortælles romanen i et usvigelig sikkert tempo, der både kan springe år frem i tiden og dvæle på de helt rigtige tidspunkter ... en rørende roman, der stråler af et usentimentalt håb, og som, fordi den føles så ægte, ikke efterlader mig med en fornemmelse af skråsikre budskaber, men som alligevel viser, at livet – selv når ting går galt – på besynderlige måder altid tilbyder sig."
Alexander Vesterlund, Politiken

"... 'At leve' er trods sin lidenhed en stor bog ... Så hvem ved? Nu har vi fået øjnene op for en betydende kinesisk forfatter, der til overflod fra tid til anden skriver i New York Times. Lad os håbe, at vi snart ser endnu en af hans bøger på dansk."
*****
Tor Tolstrup, Jyllands-Posten

"Kinesisk mesterværk for første gang på dansk ... og det er en fængslende og virkelighedsnær beretning om de store lidelser i Kina før og efter etableringen af Den Kinesiske Folkerepublik i 1949."
*****
Christina Boutrup, Kristeligt Dagblad

"En fantastisk, og sprudlende fortalt historie om den rige godsejersøns enorme nedtur, om skiftet fra at være undertrykker til at blive bonde uden rettigheder. At følge Fugui gennem de mange omskiftelige rystelser er gribende. Men det er også historien om Kinas svære vej med socialisme."
***** Bjarne Nielsen, Arbejderen

“‘At leve’ overrasker positivt fra begyndelsen, hvor oversætteren Anne Wedell-Wedellsborg leverer et instruktivt forord, der indsætter romanen i den rette kinesiske sammenhæng. Det ville jeg ønske, at flere oversættere og eksperter fik mulighed for, når udenlandske forfatterskaber bliver introduceret til danske læsere … Yu Huas skrivestil i ‘At leve’ virker bestemt også oprørsk. Oprørsk inden for rammerne – og sine steder ud over dem. Det er en skarpt fortalt, tempofyldt roman om en mands totale deroute og en ny, interessant prisme at se Kinas historie igennem.”
Leonora Christina Skov, Weekendavisen

"Yu Hua skriver betagende om ærgerrighed og ydmyghed, tilsat en god portion humor." Karen Rosenfeldt, Bogblogger.dk "Vil du læse en bog, som kan røre og giver betydning, så skal du helt sikkert læse 'At leve'." Maria Bruun Fanø, Onsdagsavisen, Horsens "Virkelig god roman. Anbefales."
Tina Schmidt, Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788771299076
  • Oversætter: Anne Wedell-Wedellsborg
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson