Skip to content Skip to footer

The Power of the Dog

Forfatter:Thomas Savage

Savages højspændte ranchdrama har efterhånden nået klassikerstatus – et must read for alle der er interesserede i den menneskelige psykes kompleksitet.

“Et rigt og udfordrende psykologisk drama … med ekko af Øst for paradis og Brokeback Mountain.”
The Guardian

Yderligere information

Sidetal

250

Udgivelsesdato

10.03.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

I 1920’ernes Montana blandt storslåede bjerge og golde dale lever brødrene Phil og George Burbank sammen på en stor kvægranch. Nok er de brødre, men ud over slægtskab har de ikke meget tilfælles. Phil er hårdhudet, men vellidt og beundret blandt de lokale cowboys, når han kastrerer tyre, citerer oldgræske komedier og fletter reb af råhuder. George er en magelig og stilfærdig mand, som ofte overlader det fysiske arbejde på ranchen til Phil.

Siden de var børn, har Phil og George delt værelse og seng. Da George uventet gifter sig med enken Rose, og hun flytter ind på ranchen med sin teenagesøn, Peter, starter Phil en ondskabsfuld hetz mod hende i et forsøg på at bringe orden i det kaos og den indre uro, han oplever efter de to nye beboeres ankomst.

Bogen indeholder et efterskrift udarbejdet af Brokeback Mountain-forfatteren Annie Proulx, der med en indsigtsfuld og vidende læsning åbner nye og større perspektiver på denne i forvejen store roman.

"... fordi der i sandhed er tale om en ganske god bog, som vil pynte i enhver reol med respekt for sig selv. Det er måske lige at stramme den, men lad os sige i enhver bogreol, der skriger på en litterær western, hvor stort set alt mellem himmel og jord – sådan føles det i hvert fald – ser dagens lys, og på formfuldendt vis bliver flettet sammen til et episk drama tilsat et raffineret om end også lidt forceret punktum, inden solen går ned bag 1920ernes Rocky Mountains."
Jakob Genz, Berlingske

“Karaktererne i bogen er beskrevet med stor indlevelse og autenticitet … en poetisk fortælling om en massiv undertrykkelse, der fører til had … Der er masser af underspillede, stærke følelser, sikre portrætter og præcise miljøskildringer i denne usædvanlige roman, som du også kan opleve på det store lærred.”
Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden

"'The Power of The Dog' er en suveræn og medrivende cowboyroman, skrevet i 1967 og fremragende filmatiseret til Netflix med Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Phil."
Morten Kidal, Bogblogger.dk

“Et komplekst karakterstudie, der fortjener sin klassikerstatus.”
Peter Holm Rasmussen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: The Power of the Dog
  • ISBN: 9788772047836
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe
  • Forord / Efterskrift: Annie Proulx