Skip to content Skip to footer

Korte svar på de store spørgsmål

Forfatter:Stephen Hawking

Den verdenskendte kosmolog og bestsellerforfatter til En kort historie om tid har efterladt os sine sidste tanker om universets største spørgsmål i dette betagende posthume værk.

Yderligere information

Sidetal

256

Udgivelsesdato

09.11.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvordan opstod universet? Kan menneskeheden overleve på Jorden? Findes der intelligent liv uden for vores solsystem? Kommer kunstig intelligens til at udkonkurrere os?

Igennem sin enestående karriere udvidede Stephen Hawking vores forståelse af universet og opklarede nogle af dets største mysterier. Men selv når hans teoretiske arbejde med sorte huller, imaginær tid og multivers førte hans tanker til rummets yderste grænser, troede Hawking fuldt og fast på, at videnskaben skulle spille en rolle i løsningen af Jordens største problemer.

Nu hvor vi står over for potentielt katastrofale forandringer – herunder klimaforandringer, truslen om atomkrig og udviklingen af kunstig super-intelligens – har Stephen Hawking rettet sin opmærksomhed mod menneskehedens mest presserende anliggender.

Med en fascinerende argumentation og karakteristisk humor er ‘Korte svar på de store spørgsmål’ den sidste bog fra en af historiens største begavelser, en intellektuelt stimulerende tour de force fra universets uendelige vidder til de allermest vedkommende udfordringer, som vi og vores klode står over for.

En procentdel af indtægterne fra bogen går til velgørende formål.

"“Det er altid fornøjeligt at åbne en ny bog af Stephen Hawking. For så kan man være sikker på at trække på såvel smilebåndet som fascinationsgenet … bogen anbefales. Ikke bare som en kort indføring i Hawkings evigt fascinerende univers, men også som et lille værk, der sætter tankerne på himmelflugt, og som får os til at reflektere over menneskets plads på en lille, miljøbelastet og ressourcesvækket planet i et nærmest skræmmende rigt univers. Et værdigt punktum for en af de største videnskabelige begavelser i nyere tid.”
Lars Henrik Aagaard, Berlingske

  • ISBN: 9788772042831
  • Oversætter: Ninna Brenøe, Troels Harmark
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Troels Harmark