Skip to content Skip to footer

Dagenes bog

Forfatter:Patti Smith

En dybt bevægende og brillant idiosynkratisk visuel bog af dage af den National Book Award-vindende forfatter til Just Kids og M Train, med mere end 365 billeder og refleksioner, der kortlægger Smiths enestående æstetik – inspireret af hendes vildt populære Instagram.

Yderligere information

Sidetal

396

Udgivelsesdato

06.12.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

I 2018, uden nogen særlig dagsorden, delte Patti Smith sit første billede på Instagram: hendes hånd sammen med den enkle tekst “Hej allesammen!” Smith, som er kendt for at tage billeder med sit Polaroid Land Camera 250, begyndte at dele billeder fra sin telefon – portrætter af sine børn, sin radiator, sine støvler og sin kat, abessineren Cairo.

Hendes følgere følte en umiddelbar forbundethed med disse små vinduer til Smiths verden, fotografier af hendes daglige kaffe, de bøger, hun læser, gravene af elskede helte – William Blake, Dylan Thomas, Sylvia Plath, Simone Weil, Albert Camus.

Med tiden tog en sammenhængende historie om et liv viet til kunst form, og mere end en million følgere reagerede på Smiths unikke æstetik i billeder, der kortlægger hendes lidenskaber, hengivenhed, tvangstanker og luner.

Originalen til denne bog er vintagefotografier: jubilæumsperler, en mors nøglering og en mands Mosrite-guitar. Her er også billeder fra Smiths arkiver over livet på og uden for vejen, togstationer, obskure caféer, en notesbog altid i nærheden. I vidtfavnende, men intime daglige notationer deler Smith udsendelser fra sine rejser rundt i verden.

Med over 365 fotografier, der tager dig gennem et enkelt år, er ‘Dagenes bog’ en ny måde at opleve det ekspansive sind hos den visionære digter, forfatter og performer. Håbefuld, elegisk, legende – og komplet med en introduktion af Smith, der udforsker hendes dokumentariske proces – ‘Dagenes bog’ er et tidløst tilbud til dybt usikre tider, et inspirerende kort over en kunstners liv.

"'Dagenes bog' er blevet en både smuk og inspirerende årbog. Patti Smith mestrer en vigtig genre i en Instagram-tidsalder. Det prægnante billede og den ultrakorte tekst, som tilsammen indrammer en stemning og en pointe, mens opslaget fører den, der læser og ser med, i armene på afsenderens passioner."
Kim Skotte, Politiken

"... der er bare ikke noget som at sidde med denne bog i hånden og langsomt bladre igennem siderne og dvæle ved Patti Smiths korte tekster om stort og småt. Betragte hendes interessante og smukke fotografier, hvoraf nogle er lånte og andre taget med hendes Polaroid Land Camera 250. Det kan altså noget, og derfor må du ikke gå udenom Dagenes bog. Den er perfekt som en lille opslagsdagbog, du kan læse hver dag, eller som en fin gave til en god ven."
Karen Rosenfeldt, Bogblogger.dk

"Patti Smiths billeddagbog med 366 daterede polaroidfotografier taget med hendes 250 Land Camera og øjebliksbilleder fra hendes liv, som hun har delt på Instagram, og dertilhørende tekster er rå hverdagspoesi og markerer alt fra fødselsdagen for mennesker, hun har kendt og elsket, til valentinsdag med et fotografi af et kort, hun engang fik af fotografen og ungdomskæresten Robert Mapplethorpe."
Mette Størum Krogh, Eurowoman

"Der findes lige dele kulturel coolness og distance i det lidt utilnærmelige dagbogsunivers."
Maria Louise Elgår, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: A Book of Days
  • ISBN: 9788772048826
  • Oversætter: Kira Skov
  • Illustrator: Patti Smith
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson