Skip to content Skip to footer

M Train (PB)

Forfatter:Patti Smith

En personlig og poetisk beretning om livet, kunsten og kærligheden. For alle, som elsker at tilbringe en eftermiddag på café, fordybet i en bog eller i verden omkring dem.

Yderligere information

Udgivelsesdato

27.04.2017

Sidetal

239

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogen begynder og ender på en café i New York, som er blevet Patti Smiths andet hjem gennem årene. Ved sit stambord i hjørnet drikker hun sin kaffe, laver små optegnelser på servietter, læser bøger og reflekterer over minderne og drømmene, over det som er gået tabt.

Med en mild melankoli søger hun trøst i poesien og rejser gennem verden i de store forfatteres fodspor. Hun byder også på forskellige scener fra sit tidigere liv i Detroit med sin mand Fred Sonic Smith, små stunder af ren lykke og betingelsesløs kærlighed.

Patti Smiths første bog siden bestselleren Just Kids, som læsere i alle generationer faldt for, og som Smith modtog flere priser for, bl.a. den prestigefyldte National Book Award.

"Den er rørende og eftertankevækkende, smuk og klog. Smiths sympati for sine medmennesker lyser på bogens sider ... Sådan er bogen også: en rar blanding af bløde erindringsbølger og ægte empati."
*****
Michael Back Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Jeg vover et øje og giver M Train samme karakter som sidst. Tricia fra Detroit alias Patti Smith fra New York/New Jersey holder niveauet og skal honoreres for sit mod til at skabe en fuldkommen anderledes og ærlig bog, der går ind bag hendes skyhed og alle de ikoniske tilnavne og triumferer på en nærmest Turèll'sk Jeg holder af hverdagen-måde. Tak for turen. God kaffe."
*****
Torben Holleufer, Gaffa

"Fred Smith svæver over vandene og indrammer fortællingen, men ’M Train’ er først og fremmest en rapsodisk introduktion til Patti Smiths ganske særlige verden. Den verden, hun prøver at besjæle og genfortrylle, er så særlig, at det tangerer det sælsomme og skæve."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kim Skotte, Politiken

"Det er en bog, du snildt dagligt kan genlæse et kapitel eller tre i, bevæge dig ind i dette 'Alice in Wonderland'-landskab, hvor de mest lysende sætninger ind i mellem står og blinker."
*****
Bent Stenbakken, Norjyske Stiftstidende

"Da jeg vendte sidste side i “M Train” af Patti Smith var jeg ikke klar. Jeg vidste at bogen nødvendigvis ville ende, men jeg skubbede tanken væk og lod mig opsluge af Smiths smukke og velovervejede ord. Jeg var ikke klar til at lægge bogen fra mig, til at tage afsked med Smiths erindringer så tidligt eller til det indtryk, som læseoplevelsen efterlod mig med. Patti Smith skriver om ingenting på en helt særlig måde. Hendes mange minder og erindringer er så farvefyldte, at jeg følte at de var mine egne. Hun er lyrisk i sin måde at fortælle på, men samtidig flyder sproget også ubesværet med de følelser, som ligger til grund for dem, og som på forunderligste vis peger bogen i en retning, selvom den ikke handler om noget."
Nikoline, Windblown Pages

"Inspirerende refleksioner over livet over kunsten. Et erindringsværk som krydser grænsen for den traditionelle biografi."
Henrik H. Pedersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: M Train
  • ISBN: 9788772040028
  • Oversætter: Charlotte Kornerup
  • Omslagsdesign: Carol Devine Carson