Skip to content Skip to footer

Abens år

Forfatter:Patti Smith

I sin dragende, særegne stil tager Smith os med ind i sit eget eventyrland og en tid med uventede forandringer, rod i vante systemer og dyb sorg.

“Som memoirer betragtet har Abens år helt usædvanlige litterære kvaliteter. Som roman – for den kan også læses som en lille magiskrealistisk perle – har den en sær autenticitet.”
Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen

 

Yderligere information

Sidetal

192

Udgivelsesdato

08.11.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er nytår, og Patti Smith spiller en række koncerter på det legendariske spillested Fillmore i San Francisco. Men året begynder ude af takt. En nær ven og mentor er blevet ramt af alvorlig sygdom. Det sender Smith ud på en måneds strejfen ved den californiske kyst, urolig, men søgende og åben.

Først derefter kan hun vende tilbage til slangerne og medicinlugten på den intensive afdeling. Efter denne begyndelse følger et år ubeskyttet af logik og en velkendt tidslighed.

Patti Smith tager os med ind i sit eget eventyrland og en tid med uventede forandringer, rod i vante systemer og dyb sorg. For Smith – nysgerrig og altid udforskende og skrivende – bliver 2016 til et år slynget rundt i livets strømhvirvler: med tab, alderens nærvær og et dramatisk skift i det politiske landskab i USA. Som en fremmed siger til hende: “Alt er muligt. Når alt kommer til alt, er det Abens år.”

"Som memoirer betragtet har Abens år helt usædvanlige litterære kvaliteter. Som roman – for den kan også læses som en lille magiskrealistisk perle – har den en sær autenticitet."
Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen

“Det er drømmende uvirkeligt, men samtidig overlegent, sprogligt præcist i sine skildringer … Det er en bog, der hvirvler dig ind i mystiske fortællinger og gåder, mens den tager temperaturen på vor samtid. Så du indimellem må knibe dig i armen og udbryde: -Drømmer jeg, eller læser jeg? Om bogen har en pointe ...? Tjo, livet går videre, også når døden nærmer sig, og skriften her er som en visionær trosbekendelse, der hylder livet og menneskets kamp mod ubærlige uretfærdigheder.”
Bent Stenbakken, Nordjyske

"Hun må være den forfatter, der namedropper mest i hele verden, uden at virke bedrevidende og nedladende. Bøger er liv for Smith, de døde forfattere er nære venner."
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Patti Smith har evne til at beskrive sine tanker levende og poetisk. Formen er ikke biografisk og stillestående, men derimod levende og dialogisk. Særligt hendes blik for alderens og livets uventede udfordringer gør denne til en mere nærværende bog, end mange andre erindringer fra musikere.”
Martin Minka Jensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Year of the Monkey
  • ISBN: 9788772044095
  • Oversætter: Charlotte Kornerup
  • Omslagsdesign: Kelly Blair (originalt), Foto af Barre (skills) Duryea