Skip to content Skip to footer

Solens død

Forfatter:Yan Lianke

Yderligere information

Sidetal

384

Udgivelsesdato

27.10.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

I landsbyen Gaotian er mange begyndt at gå i søvne. Det gælder også Niannans bekendte, Yan Lianke, som lider af skriveblokering.

Li Niannian er 14 år, og hans onkel ejer et krematorium. Hans forældre laver begravelsesudstyr og tjener penge på at udvinde olie fra kremerede kroppe. Eftersom folk dør i hobetal – og med regeringens nye påbud om kremering – er der masser af forretning for Niannians far og onkel. Det hele kulminerer, da de sovende begynder at udleve deres vågne fantasier, og et faretruende kaos breder sig.

Det er op til Niannian og hans forældre at redde byen. Fortællingen skrider frem time for time, selv om tiden indimellem går helt i stå i Yan Liankes brutale satire.

"… der er tale om et markant og læseværdigt værk, hvor Yan endnu en gang bruger sin hjemstavn i Henan som scene for en fortælling, der i absurd og satirisk form afspejler, hvordan han har set de seneste årtier rulle hen over Kina og transformere landets befolkning. Søvngængerepidemien er en stærk og virkningsfuld metafor for hans analyse.” Stig Thøgersen, Danmark-Kina

“En meget fin, poetisk og velskrevet roman. På den ene side er det et humoristisk, absurd eventyr. På den anden side er det en skarp og brutal historie om indestængte længsler, død, kaos og magtforhold, med mange muligheder for fortolkning. Bogen er velkomponeret og let at læse og giver læseren noget at tænke over med poetisk og politisk resonans. Der er stor interesse for kinesisk litteratur, og dette er en stemme, man bør kende.” Barbara Rugholm, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: 日熄 (Rixi) The Day the Sun Died
  • ISBN: 9788772046761
  • Oversætter: Susanne Posborg
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe