Skip to content Skip to footer

Mørkets ridder

Forfatter:Michael Connelly

Andet bind i Ballard & Bosch-serien.

“Det er altid en fryd og fornøjelse at kaste sig ind i en krimi af Connelly. Sofistikeret stil og raffineret sprog, sagte, douce og senromantisk som Nat King Coles stemme, blød nougat og blondekjoler. Så pludselig barsk og brutal som en stilethæl i øjet eller et bugskud i en baggård. Og altid velresearchet ned i mindste detaljer omkring forensisk videnskab, politiets rutiner og retsmaskineriets lovregler … Så gå i gang med ‘ Mørkets ridder’, men hold øje, hvor du sætter eller lægger dig, for du flytter dig helt sikkert ikke før sidste spænding og sidste punktum.”
Bo Tao Michaëlis, Politiken

Yderligere information

Sidetal

350

Udgivelsesdato

05.04.2019

Serie Ballard & Bosch
Serienr.

2

title Beskrivelse

René Ballard arbejder på natholdet igen. Og ud på de sene nattetimer vender hun tilbage til Hollywood Station og finder en fremmed i gang med at gennemgå skabet med gamle sager.Hun smider den indtrængende, den pensionerede LA-politimand og nuværende privatdetektiv Harry Bosch ud, men tjekker alligevel den sag, han er blevet optaget af. Hun fortryder senere og kontakter Bosch, for at de sammen kan forsøge at finde ud af, hvad der skete dengang.

Daisy Clayton var løbet hjemmefra som femtenårig, tog stoffer og prostituerede sig, inden hun blev brutalt myrdet i Hollywood Hendes krop blev efterladt i en skraldecontainer. Kroppen var skrubbet ren og renset med klorin, ingen spor at finde. Morderen blev ikke fundet, sagen blev ikke opklaret, men henlagt – indtil nu.

Anden bog i serien om René Ballard.

“Det er altid en fryd og fornøjelse at kaste sig ind i en krimi af Connelly. Sofistikeret stil og raffineret sprog, sagte, douce og senromantisk som Nat King Coles stemme, blød nougat og blondekjoler. Så pludselig barsk og brutal som en stilethæl i øjet eller et bugskud i en baggård. Og altid velresearchet ned i mindste detaljer omkring forensisk videnskab, politiets rutiner og retsmaskineriets lovregler … Så gå i gang med ' Mørkets ridder', men hold øje, hvor du sætter eller lægger dig, for du flytter dig helt sikkert ikke før sidste spænding og sidste punktum.”
Bo Tao Michaëlis, Politiken

“Grebet om intrigerne er sikkert, miljøerne tegnes skarpt, Sammenfletningen af romanens forskellige spor er effektiv og hører til forfatterskabets faste trumfer sammen med den grundige research og udførlige viden om politiarbejdets rutiner.”
Jørgen Johansen, Berlingske

“Michael Connelly viderefører Los Angeles-krimiens stolte tradition med stil og indestængt harme.”
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"... jeg glæder mig allerede, for Connelly er nok noget af det ypperste, man i dag finder indenfor kriminallitteraturen. At han er årets modtager af Palle Rosenkrantz-Prisen, godt nok for hans forrige roman, er kun yderst velfortjent."
Jannik Lunn, Københavneravisen

  • Originaltitel: Mørkets ridder
  • ISBN: 9788772043074
  • Oversætter: Line Beck Rasmussen

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim