Skip to content Skip to footer

Helvede åbent (PB)

Forfatter:Gard Sveen

Anden bog i serien om Tommy Bergmann.

Modtager af:
Riverton-prisen 2013
Maurits Hansen-prisen 2013
Glasnøglen 2014
Rosenkrantzprisen 2015

Yderligere information

Sidetal

378

Udgivelsesdato

16.01.2017

Serie Tommy Bergmann
Serienr.

2

Køb bogen

title Beskrivelse

2004: Politimanden Tommy Bergmann finder i en lejlighed i byen en grusomt tilredt, prostitueret pige. Hun er slagtet på en måde, som nøjagtigt svarer til seriemorderen og psykopaten Arne Rasks mordmetoder. Men han sidder indespærret på en sikret psykiatrisk afdeling. Enten er Rask uskyldig, eller også er der en morder derude, der kopierer ham? Eller?

Rask får sin sag genåbnet ved at trække en, og kun én af sine tilståelser tilbage: mordet på sin gamle elev Kristiane, hvor der kun var indicier og ingen beviser i sagen. Rask kommer aldrig ud, siger hans aldrende psykiater, men han går snart på pension, og hvad sker der så …?

Kristianes mor læser om sagen. Hun er sikker på, at datterens gamle skolelærer, Rask, er uskyldig dømt – og hun antyder, at hun ved det hele, men ikke vil fortælle det. For gør hun det, vil en hemmelighed, hun har fortiet siden mordet i 1988, blive afsløret.

Langsomt arbejder Tommy og hans kollega Susanne Bech sig vej ind i menneskets mørkeste irgange – helvede er åbent!

 

"… Sveen er en begavet forfatter, og derfor ligger der også flere lag i denne hovedpersons karakter, end man er vant til inden for genren … i det hele taget er der mange fortidige forhold, fortrængninger og forbrydelser, der kaster skygger ind over bogens brede persongalleri. Sveen er, trods sin noget anderledes baggrund som seniorrådgiver i det norske forsvarsdepartement, en dygtig psykologisk portrættør, der tydeligvis kender livets skyggesider og formår at bruge dem litterært.”
Merete Reinholdt, Berlingske

"Gard Sveen skriver godt og tæt, mut og mistrøstigt tilsat velturnerede replikker ... Tempo og fart sættes op mod slutningen, hvor spændingen både bliver tyk mørkerød som veneblod og farligt indædt som en giftslange."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Gard Sveen fortaber sig ikke i småsludrende privatlivs-navlepilleri. Så såvel det kuldsejlede kærlighedsforhold til en ung indvandrerkvinde i den første, lige så glimrende krimi, " Den sidste pilgrim", og det spirende forhold til kollegaen Susanne i denne bog, bliver nedtonet på fineste vis -til fordel for gåsehudsfremkaldende spænding og nervepirrende gys."
*****
Lene Kryger, Fyns Amts Avis

"... Gard Sveen skriver medrivende om menneskets mørkeste afkroge ..."
Claus Kjærsgaard, Helsingør Dagblad

"Højdramatisk plot intenst fortalt ... Det giver en dynamisk læsning, hvor der stadig er overblik over sagens forløb og elementer. Bogen er velskrevet, spændende og fokuseret."
Per Drustrup Larsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Helvede åbent (PB)
  • ISBN: 9788771299359
  • Oversætter: Ib Poulsen