Skip to content Skip to footer

Marvfolket

Forfatter:Keri Hulme

Vinder af New Zealand Book Award, Pegasus Prize for Literature og Booker Prize.

“‘Marvfolket’ alene er nok til at sikre Keri Hulme en plads i denne anmelders hjerte. Den gør én lidt ældre, lidt klogere og verden meget, meget større. Ingen ringe bedrift.”
Klaus Lynggaard, Det fri aktuelt

Yderligere information

Sidetal

495

Udgivelsesdato

07.11.2011

Køb bogen

title Beskrivelse

En udbrændt og drikfældig kvinde har brudt med sit tidligere liv og dyrker ensomheden i et tårn ved den newzealandske kyst. Kerewin er sig selv nok. Ind i hendes tårnverden bryder en dag den stumme dreng Simon, en ustyrlig, elskelig og mystisk lille størrelse. Han er stukket af fra sin maori-stedfar, som opdrager ham med lige dele prygl og kærtegn. Et drama udspiller sig, hvor livsfarlige traumer river og flår, både i personerne og i læseren.

“Den store, altopslugende romanoplevelse er MARVFOLKET af Keri Hulme … Den greb mig så dybt, at jeg flere gange måtte lægge den fra mig, men selv, når jeg gjorde det, ville den ikke slippe mig. Jeg kunne ikke holde op med at tænke på personerne, spekulerede på, om der var håb for dem, hvordan de klarede sig, hvad der ville ske med dem …”
Lene Kaaberbøl, Jyllands-Posten

 

"Hele denne historie står i dag fuldstændig uantastet, og den er fremragende fortalt, fordi ingen af personerne er stereotyper. De kommer alle til at leve i læserens bevidsthed, og man slipper dem ikke bare sådan igen [...] Jeg er ret sikker på, at unge mennesker, som står i et vadested i forhold til hvem de er, og hvad de kan blive til, vil betragte denne bog som en gave."
Flemming Andersen, Bogmagasinet

"Bare tanken om denne roman kan give mig en klump i halsen. Den har boret en hule i mit hjerte, hvor den ligger i altid summende dvale. 'Marvfolket' er favoritbogen. En roman jeg har givet i gave igen og igen."
Christina Andersen, Bogrummet.dk

"'Marvfolket' alene er nok til at sikre Keri Hulme en plads i denne anmelders hjerte. Den gør én lidt ældre, lidt klogere og verden meget, meget større. Ingen ringe bedrift."
Klaus Lynggaard, Det fri aktuelt

"Keri Hulme har fået den fornemme Booker Prize for denne præstation af en bog. Intet under, for den er en revolution for det skrevne ord. Det er så svært med ord at ramme dybt dernede, hvor grænserne udviskes og noget universelt åbenbares. Derned når MARVFOLKET."
Lene Shannon, Jyske Tidende

  • Originaltitel: The Bone People
  • ISBN: 9788779558120
  • Oversætter: Allan Hilton Andersen