Skip to content Skip to footer

Den syvende dag

Forfatter:Yu Hua

En både barsk og poetisk, melankolsk og livsbekræftende roman fra en af Kinas allervigtigste litterære stemmer.

Yderligere information

Sidetal

229

Udgivelsesdato

01.08.2017

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er en vigtig dag for Yang Fei, for han er død, og det er hans første dag i døden. Han skal kremeres kl. 9.00, men han mangler penge til en begravelsesplads, og han må derfor vandre formålsløst rundt i efterlivet.

I løbet af de næste syv dage ser Yang Fei tilbage på sit 41-årige liv, efterhånden som han møder de sjæle, han tidligere har mistet. Det er blevet til et begivenhedsrigt liv – levet i ubemærkethed. Sådan som det er tilfældet med så mange andre levede liv.

Fra sin plads i efterlivet er den døde i en unik position til at betragte det moderne Kinas mange ofre. Men der hersker også et håb blandt de døde. Forventningen om bedre liv, der skal leves i fremtiden.

"Det hele foregår på en uge, og vi er i de timer, det tager at læse bogen, blevet endnu klogere på Kina, end da vi læste Yu Huas første bog på dansk: "At leve". Vi har stadig en del i vente af Yu Huas omfattende produktion. Men lad os se, om ikke forlaget Klim, der nu i formidabelt tempo har udgivet tre af hans romaner, har mere på tapetet. Og lad os håbe, at det igen er Sidse Laugesen, der oversætter direkte fra kinesisk. For hendes oversættelse rummer den gru, den realisme og det vemod, som er bogens budskab. Men også den lyriske og humoristiske side af Yu Hua, som understreger, at det trods tragedier er værd at leve. Seks stjerner også til oversætteren."
****** Tor Tolstrup, Jyllands-Posten

"Man må sige, at Den syvende dag blev bragt til mig med en vis modvind. At leve blev en af mine bedste læseoplevelser i 2016, og derfor var jeg også ængstelig for, om det ville lykkes forfatteren at levere samme gode læseoplevelse endnu engang og indfri mine høje forventninger. Jeg kaldte i sin tid At leve for et mesterværk, og selvom mesterværk er et ord, man skal anvende med en vis forsigtighed, så findes der næppe en bedre beskrivelse af Den syvende dag. Romanen er simpelthen bare endnu et sandt mesterværk fra Yu Huas hånd, og jeg sidder tilbage med en følelse af at være beriget af den rejse, fortællingen tog mig med på. Yang Feis beskrivelse af sin far og deres forhold er noget af det smukkeste og mest inderlige, jeg nogensinde har læst. Nu tillader kaffekopsystemet jo ikke, at jeg giver romanen mere end seks sorte kopper, men havde det været muligt, skulle den have syv – én for hver dag den godhjertede Yang Fei vandrer hvileløst omkring i efterlivet og søger efter sin far. Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste læser, der bør snyde sig selv for denne læseoplevelse."
****** Maria Johansen, Bookmeupscotty

Det hele er godt tænkt, sproget er enkelt og klart. Kompositionen er løsere end i Yu Huas andre bøger. Kapitlerne træder frem som nogle meget velskrevne, men også noget skitseagtige noveller. Der er ikke meget mere kød på Yang Fei, end der er kød på alle skeletterne. Og mens jeg straks gribes af fortællingerne, er det alligevel, som om de i sidste ende mest fungerer som de effektive stativer, den store kritik skal hænges op på."
Alexander Vesterlund, Politiken

“... et forbløffende, foruroligende, grotesk og sine steder hvinende morsomt indblik i kinesernes hverdag … I ’The Seventh Day’ leverer [Yu Hua] et elegant snapshot af Kina lige nu, lige under overfladen. Det er skarpe samtidsbilleder som dette, kineserne kender og elsker ham for.”
Mette Holm, Weekendavisen

  • ISBN: 9788771299045
  • Oversætter: Sidse Laugesen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson